Преди 18 години столичният Левски направи два много интересни трансфера. В София пристигнаха националите на Нигерия, които преди няколко месеца са играли за "Супер орлите" на Световното първенство в Япония и Южна Корея. Става въпрос за Джъстис Кристофър и Гарба Лавал. Лавал е доста по-опитен, докато Кристофър тогава по документи е на 21 години, а е играл и в трите мача за националния си отбор на Мондиала.

Сега на 38 години Кристофър разказва защо се е озовал в София, независимо, че преди това е водил подготовка под ръководството на Кевин Кийгън в Манчестър Сити. Футболистът пристигна в Левски от Антверпен. Преди това обаче той е бил на крачка от голям трансфер в Англия.

"Играх в Белгия, а от Манчестър Сити ме поискаха. Тогава треньор беше Кевин Кийгън. Тренирах с Шор Райт-Филипс и другите звезди на Сити. Трансферната ми цена беше само 850 хиляди паунда, но нямах 75% от мачовете в националния отбор. Това беше проблем, който така и не бе решен. Всичко се случи преди Световното първенство в Япония и Южна Корея. Там играх и в трите мача. Веднага след първенството отидох в Мидълзбро. Там също всичко бе договорено, но отново процентът мачове не ми достигна. Така се стигна до преминаването ми в Левски", разкрива Кристофър.

Всъщност кариерата на халфа не се развива добре и за "сините" той играе само в два официални мача и си тръгва след две години. После следват периоди в Швация, Русия и Норвегия, където се подвизава до 2007 година. Само на 26 години, по паспорт, той обявява края на своята кариера. 5 години по-късно решава да се завърне и заиграва в нигерийския Насарва Юнайтед.

Гарба Лавал стана играещ треньор в Нигерия

Гарба Лавал стана играещ треньор в Нигерия

Бившият играч на Левски се върна в родината след 14 години