Левски стана първият български отбор, който се отправи на лагер в чужбина. Във втория ден от новата година, "сините" потеглиха за Дубай за дълъг лагер.

До 1 февруари възпитаниците на Станимир Стоилов ще се наслаждават на топло време, отлични условия, но и тежки тренировки.

Снимка 601369

Източник: levski.bg

Лагерът в ОАЕ е по настояване на самия Мъри, а от ръководството обявиха, че са направили всичко възможно, за да стане възможен, тъй като платената сума никак не е малка.

"Направихме всичко възможно да осигурим този лагер. Трябва да подчертая, защото имаше спекулации, а аз доста време мълчах. Тези суми нямаше да бъдат усвоени, ако не ги бях уредил целево само за зимната подготовка. Видяхме колко важна е тя миналата зима и как се отплати с представянето на отбора през пролетта. Не е евтино, но сме осигурили най-добрите условия", каза на занимаване изпълнителният директор Иво Ивков.

Снимка 601370

Източник: levski.bg

Луксът в Дубай вече обгради "сините". Отборът е настанен в "JA Beach Hotel", който е на 600 метра от морето, а гледката е повече от приказна.

Комплексът разполага с футболно игрище, фитнес, тенис на корт, зала за скуош и тенис на маса и много други.

Футболистите ще имат и отлични условия за възстановяване в спа центъра, който е оборудван с всякакви удобства. В хотела има седем външни басейна. Освен това се предлагат и "вечерни забавления" и дискотеки, които обаче едва ли ще бъдат посетени от футболистите.

Снимка 601365

Източник: booking

Колко струва този ултра лукс? Само една нощувка в двойна стая в хотела според сайта booking е около 700 лева, без включен ол инклузив. Според непотвърдена информация целият лагер на "сините" излиза около 500 000 лева.

Снимка 601363

Източник: booking

Мнозина запитаха от къде Левски има тези пари. Станимир Стоилов подчерта, че цените не са толкова по-различни с Турция - дестинация, предпочитана от повечето ни отбори.

Снимка 601368

"Малко се преекспонира тази тема, защото разликата с Турция е минимална. Цените навсякъде станаха големи. Когато си отбор, ти трябва да мислиш да подготвиш футболистите на най-доброто място. Особено, когато си Левски. Много често не оценяваме, че това са неща, които са напълно нормални", заяви Мъри.

Снимка 601364

Източник: booking

От "Герена" допълниха, че тази сума е изцяло извън бюджета на клуба и е осигурена от странични спонсори. Станимир Стоилов обясни, че партньорите са осигурени от изпълнителния директор Иво Ивков, но някои от тях са добри познати на самия треньор. Част от парите са отишли за осигуряване на силни съперници в контролите.

Малайзийският Джохор Дарул Тазим се похвали, че ще играе контрола с Левски

Малайзийският Джохор Дарул Тазим се похвали, че ще играе контрола с Левски

Любопитна проверка за "сините"

Към момента от Левски са обявили три от петте си планирани контроли. За 22 януари е планирана контролата със Спартак (Москва), на 25 януари с ФК Рига, а на 31 януари ще има проверка с малайзийския шампион Джохор Дарул Тазим. На 1 февруари "сините" се отправят към България, а десет дни по-късно се подновява и първенството, а тимът на Станимир Стоилов посреща Черно море.

Снимка 601351

Източник: Пресслужба Левски

Така с доста скъпа подготовка, Левски мечтае за по-добра футболна пролет. С двете нови попълнения - Рикардиньо и Кристиан Димитров и очаквано трето, "сините" трябва да заличат кошмарния край на полусезона.

 В това вярва и Станимир Стоилов, който призова за продължаване на единството между фенове и отбор. "Ако вървим заедно, можем да направим много добри неща", каза той, а каква ще е футболната "синя" пролет, предстои да разберем...