Драган Михайлович е роден на 22 август 1991 година в Петрово (Босна и Херцеговина). Юноша е на швейцарския Тичино. През 2008 година подписва първия си професионален договор с друг швейцарски клуб - Белинзона, където изиграва 76 мача и вкарва 2 гола. През 2013 година Михайлов преминава в швейцарския Киасо, с чийто екип изиграва 111 мача и вкарва 13 гола. От 2016 до 2019 година играе в друг швейцарски клуб - Лугано, записвайки 91 мача с 3 гола. Следващия сезон преминава в кипърския Апоел (Никозия) като изиграва 21 мача и вкарва 2 гола за отбора. Драган Михайлович има 4 мача и 1 гол за юношеския национален отбор на Швейцария до 19 години и 5 мача и 1 гол за националния отбор до 20 години. С екипа на Левски има 22 мача до момента. Футболистът даде интервю за колегите от "Новспорт".

- Готов ли е Левски за пролетния дял от шампионата?

- Надявам се да сме направили пълноценна подготовка. Настроението в тима е отлично. Аз и съотборниците ми проведохме една пълноценна подготовка при добри условия и на добри терени в Турция.

- Какъв Левски ще гледаме през пролетта?

- Вярвам, че Левски ще е по-добър във всяко едно отношение. Ние ще опитаме да печелим всеки мач, тъй като вече сме по-уверени. Искаме да запишем колкото се може по-предно класиране.

- Каква е промяната в клуба след идването на Станимир Стоилов?

- Откакто той е в Левски, настъпиха куп промени. През последната половин година той направи така, че да сме компактни на терена. В Турция имахме време да поработим за тактика и план за игра, както и да продължим да сме по-компактни. Имахме време и да се подобрим физически. Мисля, че се подобрихме в два аспекта - физически и тактически.

- Станимир Стоилов обяви, че спечелването на купата е целта пред Левски?

- Това е така и ние ще направим всичко по-силите си, за да я спечелим.

- Какви са изискванията на Станимир Стоилов към вас?

- Иска да бъда играя уверено, да бъда агресивен с топка. Треньорът иска от всички нас агресия, да владеем топката и когато я изгубим, да си я връщаме по на-бързия начин. Не крия, че тези виждания за футбола съвпадат с моите.

Бивш левскар сравни Мъри с Марио Загало

Бивш левскар сравни Мъри с Марио Загало

Лусио Вагнер честити рождения ден на Стоилов на патерици

- Имате ли любим съотборник на терена?

- Разбирам се отлично с Георги Миланов. Играя доста и с Ради Цонев, с Билал Бари, с който сме приятели извън терена. Но най-важно е да имам синхрон с останалите защитници и да не правим грешки. В офанзивен план със сигурност с Георги Миланов комбинирам най-добре.

- Къде е вашата сила?

- В доброто придвижване на терена и добрата организация на игра. Това се видя в контролите, които изиграхме до момента. В Турция бяхме доста компактни и агресивни, имахме топката и използвахме всяка възможност да атакуваме. Лицето на Левски трябва да бъде това, което показахме есента срещу Ботев (Пловдив). Левски трябва да играе агресивно като отбор, да пресира съперника си, да налага темпото и да печели мачовете си.

- Какво е нивото на българския футбол?

- Качеството на играта в България е доста прилично. Но според мен трябва да се вдигне темпото на игра. Сега то е малко по-ниско, да кажем от Швейцария например. За мен младите български играчи имат качества, но темпото трябва да се вдигне и да се играе по-бързо. Всички гледахме ЦСКА и Лудогорец в Европа. И видяхме, че техните съперници колко по-напред са във физическо отношение.

Мъри Стоилов: Трябва да стартираме шампионата по най-добрия начин

Мъри Стоилов: Трябва да стартираме шампионата по най-добрия начин

"Играчите на Левски са задължени всеки мач да играят добре"

- Можете ли да се класирате сред първите шест отбора в елита на родния ни футбол?

- Защо не. Не мисля, че другите кандидати за призовите места да са по-силни от нас. Ние изоставаме само на 6 точки. Играта ни е значително по-добра и с победите може да финишираме много по-напред от сегашното си място в таблицата.

- Къде е конкуренцията на Левски?

- В първа лига има добри отбори. Ботев (Пловдив), Черно море, Локомотив (Пд). Това са отбори с добри футболисти. Ние обаче трябва да мислим за нашето представяне. Ако показваме истинските си възможности, ще печелим мачовете си и ще изпреварим конкурентите за призовите места. Вярвам, че след това и в плейофите ще се противопоставим на Лудогорец и ЦСКА, и спечелим и срещу тях.

- Имате ли любима позиция на терена?

- Преди съм играл в средата на терена и това ми харесваше. Там имах възможност да играя повече с топката. От средата на терена тръгна кариерата ми. След това започнах да играя като десен краен защитник. Важното е да съм на терена и да давам своя своя принос за отбора и да му помагам да изпълнява целите си.

- Как се чувствате като част от Левски?

- Усещането да съм част от Левски е нещо велико и различно. Всеки играч, когато дойде в такъв клуб, трябва да си даде сметка къде се намира. Аз дойдох преди година и ми трябваше малко време да го осъзная. Левски има много отдадена публика и верни фенове.

- Какво мислите за привържениците на Левски?

- Не бях виждал досега никъде по-света привърженици да дават на футболисти толкова обич, любов, топлина. Това ни задължава да подобряваме играта си и да се изкачим по-нагоре в класирането. Аз и семейството ми се чувстваме прекрасно тук, ако зависи от мен бих останал колкото се може по-дълго, но знаете, че във футбола няма нищо сигурно. Ще видим какво ще стане през юни, сега мисля само за пролетта и за целите, които Левски преследва. На всички фенове пожелавам да бъдат здрави, защото виждате в какви времена живеем. Пожелавам си заедно да изживеем хубави моменти с тях - да се върнем в Европа и догодина да се борим за титлата.

Сираков: Левски или ЦСКА - кой ще спре Лудогорец? Това е въпросът!

Сираков: Левски или ЦСКА - кой ще спре Лудогорец? Това е въпросът!

Даде интервю за сърби