През последните дни една от централните теми в българския футбол е вратарят на Левски и на младежкия национален отбор на България Пламен Андреев.

Младият страж като че ли изживява най-слабия си период, откакто е основна фигура в състава на "сините".

Снимка 636934

Източник: startphoto.bg

Мнозина го критикуват за липсата на добра намеса при гола на Руан Секо в сблъсъка срещу Лудогорец, загубен с 0:1, други пък го обвиняват, че по негова вина ЦСКА успя да изравни резултата във Вечното дерби.

Истината е, че халфът на "армейците" Джонатан Линдсет се възползва от анемичните действия на бранителя Кристиян Димитров,  не от излизането на Андреев, който се опита всячески да осуети попадение във вратата си.

Снимка 631228

Източник: startphoto.bg

За съжаление никой не посочва грешката на защитника в случая, а повечето се вторачват в Пламен Андреев. Да, вчера стражът сгреши фатално, позволявайки на Германия да отбележи за 2:1, но заслужава ли талант от такава класа да бъде подложен на ожесточен публичен линч, присъщ за нашите географски ширини?

Едва на 18 години, стражът измести по категоричен начин Николай Михайлов под рамката на вратата, взе капитанската лента и вече може да се похвали с близо 70 срещи за столичния гранд. Един от играчите, ползващи се с неимоверната обич на "синята" публика, която не спира бурно да скандира името му.

Снимка 626385

Източник: startphoto.bg

Възходи и падения съпътстват всеки един играч, никой не е застрахован от неточности. А те как се отстраняват? Когато се надпреварваш с някого. Нека не се залъгваме, стражът се нуждае от силна конкуренция, тъй като понастоящем няма такава. Николай Михайлов се е задоволил със статута си на резерва, а когато му се гласува доверие, той не го оправдава.

Предстоят важни дни за Пламен Андреев, може би най-тежките в кариерата му, в които да покаже дали е готов да се справи с натиска и напрежението.