Треньорът на Левски Георги Дерменджиев говори пред медиите преди поредния шампионатен двубой на "сините". Този уикенд те гостуват на последния Верея в заветен мач от редовната фаза на Първа лига.

Пресконференцията на специалиста беше комбинирана и с официалното представяне на новото попълнение Седрик Унтонджи.

Ето какво сподели наставникът на вековниците:

Официално: Левски привлече Седрик Унтонджи

Официално: Левски привлече Седрик Унтонджи

Договорът му е до края на сезона

"Валери Божинов е на път да се оправи, може да влезе в сметките за мача с Верея. Седрик Унтонджи? Имах възможността, макар и на видео, да го наблюдавам. Мисля, че има данни да играе в Левски. Физически е готов, тестван е, но е необходима, макар и кратка, адаптация. Мачът с Лудогорец ли? Винаги, когато си по-спокоен, виждаш какво е направено и как е бил мачът. Направихме много грешки, не си ги поправихме, и с това помогнахме на Лудогорец. Всички мачове са непредсказуеми.

Снимка 412166

Източник: LAP.bg

Дали Верея ще играе затворено? Имаме подготовка за такъв начин на игра, готвим се. Верея е непредсказуем отбор, с тези нови футболисти, които непрекъснато идват. Готови сме за този мач.

Има готов човек за заместник на Хали Тиам, имаме план как да компенсираме отсъствието му. Ще има разговори с тримата, на които им изтичат договорите. Ще има разговори, казвам. Тяхното оставане зависи от много работи. Много коментираме мача с Лудогорец, защото очакванията бяха много големи, но аз казах в началото, че има реалности. Направихме задълбочен анализ, правим за всеки мач такъв, искам отборът да се подобрява, дори със загубите. Такава загуба трябва да ни подобри, казах го и на футболистите. С новото ръководство имаме постоянно разговори, имаме политика, за която ще направим всичко, за да я спазваме.

Левски загуби илюзията и спечели време

Левски загуби илюзията и спечели време

"Сините" отстъпват на Лудогорец и това не изненадва никого. Въпросът е дали ще бъде същото след половин година

Защо има само един от Левски в националния отбор? Не мога да се меся в селекцията на националния треньор. Петър Хубчев така е преценил за момента, такова решение е взел. Клубът има много точна и ясна политика, казано е и от ръководството - оздравяване на клуба. Има бюджет, с който трябва да се съобразим и съответно да направим отбора конкурентен. Отговорността тежи на играчите, защото това е наслоено с времето. За толкова години загубиха три финала за Купата на България, класирания разни, вече отговорността, която е върху тях, им тежи. С времето обаче те трябва да свикнат с това нещо, това не бива да им е оправдание.

Снимка 412168

Източник: LAP.bg

Пред всички говорих с Нуно Рейш за реакцията му при смяната. Ако това беше реакция заради смяната, щеше да му замине заплатата и всичко. Той каза, че е реагирал така, защото не е доволен от представянето си в мача. Говорих и с Живко Миланов, защото не трябва да говори така, не може играч като него да иска да изглежда по някакъв начин в нечий очи. Искаме да изградим един отбор, колко време ще ми дадат, е друго нещо. Говоря с играчите като равен с равен. Футболистите трябва да мислят за играта вече, защото в клуба всичко е спокойно. Не трябва след един мач да сме на другия полюс, отборът трябва да се капсулова. И аз исках да се случат нещата по друг начин, но има реалности, с които трябва да се съобразяваме. Има неща напред във времето, не може да прескочим и да кажем: "Хоп, всичко е готово". Има неща в перспектива".

Николай Михайлов: Мачът с Лудогорец е един от многото, пистата е дълга

Николай Михайлов: Мачът с Лудогорец е един от многото, пистата е дълга

"Тепърва ще имаме още срещи с тях и с ЦСКА"