През лятото Левски се раздели с най-добрия си футболист - Давиде Мариани. Швейцарецът бе продаден в Шабаб Ал Ахли от ОАЕ, оставяйки голяма празнина в офанзивен план при "сините". Маестрото беше във формата на живота си. Вкара 6 гола в 5 мача. Бързо се превърна в любимец на феновете.... 

ТОПСПОРТ се свърза с Давиде, който се съгласи да говори за Левски. 

Здравей, Давиде. Как си, как се чувстваш в ОАЕ?

- Чувствам се отлично. Тук всичко е прекрасно. Аз съм здрав и се наслаждавам на футбола. 

Следиш ли какво се случва в Левски? 

- Следя всичко. Опитвам да се гледам някои от мачовете на отбора. Продължавам да поддържам контакт с бившите си съотборници. Оставих добри приятели в Левски. 

Снимка 434718

Източник: LAP.bg

Клубът сега се намира в тежко финансово състояние. Известно ли ти е? 

- Да. Разбрах какво се случва. Виждам и чувам какво правят феновете, за да спасят отбора си. Правят се различни кампании, дарения. Левски има велика публика, но не мисля, че по този начин отборът може да се издържа. Може, но до време. След това ще стане трудно. Надявам се и вярвам, че нещата ще се оправят. Трябва да се намери богат човек, който да дава пари за отбора. Левски заслужава да бъде на върха. Сигурен съм, че това е временно и нещата ще се случат. 

Доста бивши футболисти на Левски се включиха в кампанията за набиране на средства. Ти би ли го направил? 

- Бих помогнал. Не съм много наясно какво точно трябва да се направи. А и честно да ти кажа, не съм се интересувал. Но, ако се наложи, бих помогнал на Левски с каквото мога. 

Кокала: В последния си мач Левски се представи много зле

Кокала: В последния си мач Левски се представи много зле

"Клубът ще се спаси, в това не се съмнявам"

Освен финансово, Левски се намира и в игрова криза. Нареди три мача без победа. На какво го отдаваш? 

- Трудно е да се влезе добре след подготвителен лагер. Такива кризи се получават и в най-големите отбори. Левски игра с трудни съперници. Равенството в дербито с ЦСКА е добро, според мен. В такива мачове винаги е най-добре да не загубиш. Срещу Черно море не достигна и малко късмет за победата. Знам, че са се получили и някои контузии на основни футболисти, имало е и наказания. Това не може да не окаже влияние върху представянето на отбора. 

Предстои мач за Купата на България срещу Лудогорец. Какви са шансовете на Левски? 

- Смятам, че шансовете на отбора са големи. Това е мач за Купата. Тези мачове се играят по друг начин. Всичко се решава в една среща. Левски не е по-слаб отбор от Лудогорец. Смятам, че има всички шансове да победи. Срещата ще е на "Герена", пред пълен стадион. Това е още една предпоставка да се получи добър двубой. Този мач е много важен за Левски и вярвам, че отборът ще може да стигне до победата, независимо от слабото представяне до момента. 

Смяташ ли, че шансовете за титлата са реални?

В момента трябва да се мисли само за мача за Купата. Смятам, че футболистите не мислят за титлата. Това е оставено на заден план. Левски може да победи Лудогорец и да спечели Купата на България. В първенството изоставането не е малко. Предстоят плейофи и там всичко е възможно. Не отписвам Левски, но мисля, че за титла би могло да се мисли в началото на плейофите.

Снимка 436214

Източник: LAP.bg

Петър Хубчев като че ли извлече най-доброто от теб. Какво е мнението ти за него? 

- Петър Хубчев е най-добрият треньор, с когото съм работил. Съжалявам, че играх под негово ръководство само около два месеца. Той направи много за мен и никога няма да го забравя. Мисля, че е най-добрият възможен треньор за Левски. При него вкарах 6 гола за 5 мача. Досега не бях правил такова нещо. Помогна ми да повярвам в себе си, направи ме по-добър играч и подобри физическото ми състояние. Ако бях останал в Левски, мисля че щях да вкарам поне 20 гола (смее се). 

Снимка 434229

Източник: levski.bg

Тези месеци с Хубчев ли са най-хубавият ти момент на "Герена"? 

- Определено. Чувствах се уникално с него. Освен добър треньор, е и прекрасен човек. Разговаряше много с мен, мисля, че ме разбираше. Но... трябваше да си тръгна. Това е футболът. Надявам се един ден футболът отново да ме събере с него. Ще е удоволствие за мен. Дължа много на този човек. 

В момента като че ли липсваш на Левски...

- Левски също ми липсва. Но, както казах, това е футболът. Харесвах много клуба, града. Всички в София се отнасяха прекрасно с мен. Надявам се Левски да си стъпи на краката и отново да бъде на върха. Съжалявам, че престоят ми бе толкова кратък. 

Снимка 436448

Източник: levski.bg