Давиде Мариани се превърна в ключов играч за отбора на Левски през новия сезон. Той се разписа два пъти във вратата на Дунав (Русе) при победата на "сините" с 4:1, и два пъти при снощната победа над Ботев (Пловдив) с 3:1. Той подпомогна също и за това Левски да премине през първия квалификационен кръг на Лига Европа, където победи Ружомберок с общ резултат 4:0. Явно Хубчев наистина е успял да извлече най-доброто от него и докато през миналия сезон погледите бяха насочени към Станислав Костов, сега те са изцяло отправени към швейцареца.

След като снощи за пореден път Мариани зарадва феновете, усмивките на лицата им бързо изчезнаха. Причината - в медийното пространство се появиха информации, че голаджията ще бъде продаден за изгодна сума. Дали Мариани ще си тръгне от "Герена", предстои да разберем, но със сигурност, ако трансферът бъде факт, това ще доведе до спад в играта и нивото на отбора на Петър Хубчев. Макар и самият треньор да твърди, че не гради играта само около футболиста с номер 8, за никого не е тайна, че именно Мариани е главното действащо лице на "Герена" в момента.

Легенда на Левски: Трябват ни повече играчи като Давиде Мариани

Легенда на Левски: Трябват ни повече играчи като Давиде Мариани

"Той е страшно трудолюбив"

Мариани е не само трудолюбив футболист, но и интелигентен човек, което може би е рядко срещано явление. Докато на 22-годишна възраст много от родните играчи мятат салфетки по дискотеките, Давиде преди съчетаваше ритането на топка с работата си като банков служител. Сега е твърдо убеден, че иска да се отдаде изцяло на футбола. Може би е взел правилното решение.

Халфът преминава през общо три отбора преди да дойде в България. Започва кариерата си в родния Цюрих, където бележи 2 гола от 35-те мача, в които взема участие. След това преминава в Шафхаузен, където изявите му се увеличават двойно (65 мача). За двата прекарани сезона там, той се разписва 14 пъти. След това отива в Лугано. За този отбор има 15 гола от 83 мача. А сега радва "синя" България. За момента е вкарал 17 гола от 39 мача, но имайки предвид колко добре започна новия сезон за него, ако футболистът остане тук, то със сигурност ще продължава да надгражда и доразвива таланта си. Така ще продължава да радва привържениците и ще помогне значително на великия Левски. Едно е ясно, Хубчев е длъжен да го задържи - за доброто на всички.

Давиде Мариани: Трансфер? Нищо не знам за това, дайте друг въпрос

Мариани: Трансфер? Нищо не знам за това, дайте друг въпрос

"В четвъртък ще трябва да играем като днес"