Лидерът на Левски - Давид Яблонски се извини за скандалния клип след победата над ЦСКА, в който изрича нецензурни думи по адрес на "червения" съперник и бившия централен нападател на въпросния тим - Фернандо Каранга.

Яблонски оправда поведението си с голямото напрежение и провокациите от големия съперник преди изиграването на дербито. Той уточни, че уважава всеки един опонент на футболния терен и неговите привърженици.

Давид Яблонски: ЦСКА за нищо не става!

Давид Яблонски: ЦСКА за нищо не става!

Защитникът на Левски захапа съперника след дербито

Ето какво написа чешкият защитник в Инстаграм:

"Със следващите редове искам да се обърна към хората, които не ме познават! Останалите знаят, че съм човек, който изпитва дълбоко уважение към всеки един отбор и съперник на терена и никога не бих си позволил да атакувам или обиждам даден клуб или неговите привърженици.

Преди мача в събота обаче ние като клуб, отбор и семейство (каквото сме всички свързани с Левски) бяхме жестоко провокирани. В следствие на тази провокация и плод на емоциите след победата ни в събота, си позволих да отвърна, за което се извинявам! Моето достойнство като човек и професионалист на терена ме е водело винаги до разбирането, че спорът между два клуба се решава на терена! Както го и направихме!", заяви Яблонски в социалната мрежа.

Ще бъде интересно дали провокиралият целия този скандал - Фернандо Каранга, също ще се извини за нецензурните си думи по адрес на "синия" клуб.

Скандален Фернандо Каранга отряза главата на вечния съперник Левски

Скандален Каранга "отряза главата" на вечния съперник Левски!

"Успех на всички "армейци" във Вечното дерби!"