Шефът на ДЮШ на "Герена" Даниел Боримиров коментира в пространно интервю за "Диема спорт" впечатленията си от случващото се в клуба в последно време, като направи съпоставка между работата на Славиша Стоянович и Делио Роси.

"На "Герена" изглежда слънчево. Ние се потрудихме, за да бъде такова времето при нас. Мисля, че сега всеки един служител работи с нужното настроение и желание. След идването на Славиша Стоянович отборът изглежда преобразен. Той е човек, който успя да стопи различията с футболистите. Начинът на работа е коренно различен с този на Делио Роси и резултатите не закъсняха. Манталитетът на Славиша е по-близък до българския. Езиковата бариера я няма и той може свободно да комуникира с футболистите. Това при Делио Роси го нямаше и тренировъчният процес бе коренно различен. Има доста неща, по които се различават тренировките. При Роси често се накъсваха заниманията, за да се обяснява, докато при Стоянович методите са различни. Преди тренировката обяснява какво ще се прави, а заниманието е по-целенасочено. Отборът вече играе по различен начин. Вече не чакаме противника на центъра, а от първата минута го пресираме. Левски винаги го е правил това и му е носил успех", заяви Боримиров.

"Стоянович успя да разговаря с всеки един от играчите. Човекът им подаде ръка и стопи дистанцията в отношенията, която я имаше при предния треньор. Това му спомогна да сплоти колектива, а той му повярва. При Делио Роси бе по-различно. Той водеше отбора по начин, който е водил италианските клубове. Мислеше си, че както е там, така е и тук, но човек трябва да се нагажда в обстановката, в която работи. Мисля, че Делио с фразата за тичането и ходенето печелеше време. Той не познаваше отбора и не знаеше откъде да започне, но не съм на мнение, че тимът тепърва прохождаше или лазеше. Клуб като Левски тича и се движи добре на терена, а не както той се изрази преди това. Надявам се Левски да поддържа темпото на Лудогорец. При нас единственият недостатък е, че отборът не се подготви при Славиша Стоянович. Сега това го правим по време на прекъсванията за националите отбори. Има своя програма, по която работи. Смея да твърдя, че при предходният треньор отборът бе преуморен и на настоящия наставник му бе трудно да пипа в детайли. При Роси тренировките бяха монотонни и дълги. Сега не е така, тъй като са много интензивни. Можем да кажем, че настоящите занимания са профилирани", добави Боримиров.

"Левски отдавна не бе играл толкова агресивно срещу ЦСКА. Това ни липсваше дълго време срещу този опонент. Пресирахме във всяка една част от терена, което е присъщо за нашия клуб. Бяхме по-настоятелни, искахме победата. Всеки един от футболистите изпълнява указанията, които са му дадени. Стоянович е треньор с опит, който успя да направи Цървена звезда шампион и методите са му познати. Знае какво е да работиш в такъв гранд, какъвто е Левски", каза още директорът на школата.

Делио Роси: В Левски чакат големия си скок, футболът в България е много различен от италианския

Делио Роси: В Левски чакат големия си скок, футболът в България е много различен от италианския

"Те искат да се отворят на Запад, защото досега винаги ориентацията им е била към Изток"