Временният треньор на Левски Елин Топузаков няма да продължи да води тима и през следващия сезон. Появиха се слухове, че ако 46-годишният специалист класира сините за европейските клубни турнири, ще получи вот на доверие и ще остане начело на отбора, но това вече е ясно, че няма да се случи, въпреки резултатите на Топузаков до края на сезона. От новата кампания Левски ще бъде воден от чужденец, а на бившия капитан на сините е предложен директорски пост, пише "Тема спорт".

Мажоритарният собственик Наско Сираков и временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор Даниел Боримиров са предложили на Топчо да стане шеф на детско-юношеската школа. В момента академията е без човек, който пряко да я ръководи, след като Йончо Арсов напусна клуба заедно със Станимир Стоилов и неговия щаб. За тази позиция се появи и вариант в лицето на бившия методист в школата Нестор Юруков. Той работеше в академията по времето, когато Даниел Боримиров бе шеф на това звено. В момента преподавателят е консултант в тази на Лудогорец.

Топузаков стартира треньорската си кариера именно от ДЮШ на Левски, след което бе помощник в първия тим и на няколко пъти бе временен наставник. През 2017 година пое Арда, а две години по-късно бе асистент на Георги Дерменджиев в националния отбор. През миналата година се завърна на "Герена" и пое втория тим на Левски, а от началото на април е наставник на първия отбор.

НКП на Левски: Искаме по-добри условия на стадионите, чувстваме се като престъпници, набутани в клетки

НКП на Левски: Искаме по-добри условия на стадионите, чувстваме се като престъпници, набутани в клетки

Ето какво написаха от НКП: