Новината на годината е факт - бившият собственик на ЦСКА Васил Божков пое Левски. Много фенове на "сините" потриват доволно ръце, но има и такива, която никак не са доволни. Божков ще помага на Левски чрез свои фирми, а решенията в клуба ще взима най-вече Павел Колев.

Бизнесменът Васил Божков говори рядко пред медиите. През април 2006 година той привика спортни журналисти и пред тях каза повече от любопитни неща за случващото се в ЦСКА и българския футбол. Ето част от тях, публикувани в "Сега":

Официално: Васил Божков обяви, че поема властта в Левски!

Официално: Васил Божков обяви, че поема властта в Левски!

Вижте съобщението, разпространено от бизнесмена

"Нямах време да реагирам, всичко стана много бързо и катастрофално. Затова и толкова закъснях със смяната на треньора Йешич. Левски ги бяхме задраскали, не ги считахме въобще за живи, играеха някъде в Европа, а ние бяхме шампиони. Йешич имаше пълната власт. Виновен си е само Йешич. Аз обаче съм по-виновен, че не го изгоних по-рано. Просто никой не очакваше за 3 кръга да загубим 10 точки. Аз да бях треньор, нямаше да ги загубим.

Не съм взел нито един играч, без да ми го е препоръчал Йешич. Питах го: "От Локо кои искаш?", и той ми каза тези четиримата (б.р. Котев, Тунчев, Илиев и Георгиев). За мен обаче двамата защитници (Котев и Тунчев) не са добри футболисти. Питах го и за чужденците. Този Славко Матич от 2 години е болен, аз му плащам заплатата, а той виси в "Сръбска скара". Йешич поиска и някакъв Мутафчич. Аз му казвам, че не е играл, а той ми обяснява колко е добър и как негов добър приятел му го е препоръчал. Йешич поиска и Фортадо и му го купих.

Резултатите ги виждате, явно не става за треньор. Сигурен съм, че Орманджиев не е взимал пари от тези трансфери. Колкото до Йешич - той може и да е взимал, не знам", коментира тогава Божков за загубената от ЦСКА титла, отишла на "Герена".

Той категорично изключва версията, че помага на Левски.

"Защо да го правя? Само от загубата на първото място губя 200 000 евро. Защо да правя отбор 3 години и после да загубя титла за 4 мача", каза бизнесменът преди години.

Илиана Раева: Васил Божков е друга класа в сравнение с предишните спуснати в Левски

Илиана Раева: Васил Божков е друга класа в сравнение с предишните спуснати в Левски

"Всички левскари трябва да сме щастливи", заяви президентът на БФХГ