Валери Божинов защити своя добър приятел Живко Миланов, който си размени остри думи по медиите с легендата на Левски - Петър Курдов. Божигол даде да се разбере, че никой не може да петни името на "синия" капитан, защото той винаги се е раздавал на 100-процента в мачовете. Ето какво сподели Божинов пред "Гонг".

"Ако е някой друг футболист, човек все пак може да си помисли нещо. Залагам си името и авторитета, че Живко няма как да е играл срещу Хубчев. Това никога не може да се случи. Той обича Левски повече и се хвърля във всеки мач на 100%. Много добре го познавам и знам какъв футболист и човек е. Играли сме заедно в Левски. Няма да позволя на никой да петни името му. Смятам, че Левски и самият Петър Хубчев трябва да излязат с позиция по този случай и да опровергаят тези измислици".

"Уважавам Петър Курдов, тъй като е дал много на Левски като футболист, но не може някоя сутрин да се събуди и да говори подобни неща. Може да критикува, но не да набеждава. Като футболист Курдов сигурно е губил мачове. Живко сам си призна след мача с Ботев, че не е изиграл добър мач, но това не означава, че не е искал да играе. Роналдо и Меси също са имали слаби периоди, но никой не е говорил подобни измислици".

"Прави ми впечатление, че когато Левски побеждава, всички мълчат и не се появяват. Когато обаче загуби един мач, доста хора само критикуват. Всеки отбор може да загуби. Левски ще бъде силен, когато е обединен. Проблем през клуба е късата резервна скамейка. Излязат ли 2-3 играчи, няма кой да ги замени", заяви Божинов.

Курдов не остана длъжен на капитана на Левски: Ако Миланов играеше по мое време, щях да го разнасям като пръскачка из лозе

Курдов не остана длъжен на капитана на Левски: Ако Миланов играеше по мое време, щях да го разнасям като пръскачка из лозе

"Този младеж явно ме бърка с дядо си, аз нито пия, нито пуша"