Нападателят на Септември Валери Божинов отказа да сподели очакванията си към спрягания за треньор на националния отбор по футбол Млдаен Кръстаич. Футболистът също така призова Борислав Михайлов и Димитър Бербатов към обединение, а освен това е сигурен, че Левски ще отстрани ПАОК в Лигата на конференциите.

"Мнението ми за Младен Кръстаич ще го споделя пред Борислав Михайлов. Аз много ценя Михайлов и го уважавам, както уважавам Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилян Петров. Аз съм против разделението между тях. Представете си тези две сили обединени за доброто на България. Обединението прави силата", сподели той в интервю за БНТ. 36-годишният реализатор поясни новата си роля в клуба и похвали младите футболисти в отбора. "Нашият клуб е направен изцяло от българчета. Аз съм най-старият. Ако тези момчета правят това, което иска старши треньорът, догодина Септември ще има футболисти, които ще облекат националната фланелка. Не трябва да се търсят само чужденци. Шест месеца работим със Славко Матич. Той изисква да се контролира играта, да се играе с топка, да се правят двете фази - защита и атака и да се пресира. Много тичане, борба, сълзи и пот. Моята роля в отбора е да помагам извън терена и на терена. Много съм дал на футбола и ще продължавам да давам", категоричен бе той. Валери Божинов изрази впечатленията си към подрастващото поколение и отличи качествата у своя син.

Живко Миланов: Поех Левски, когато нямаше никой, Сираков не знаеше дали ще ни има като клуб

Живко Миланов: Поех Левски, когато нямаше никой, Сираков не знаеше дали ще ни има като клуб

"Пак бих го направил"

"Нашият клуб е направен изцяло от българчета. Аз съм най-старият. Ако тези момчета правят това, което иска старши треньорът, догодина Септември ще има футболисти, които ще облекат националната фланелка. Не трябва да се търсят само чужденци. Шест месеца работим със Славко Матич. Той изисква да се контролира играта, да се играе с топка, да се правят двете фази - защита и атака и да се пресира. Много тичане, борба, сълзи и пот. Моята роля в отбора е да помагам извън терена и на терена. Много съм дал на футбола и ще продължавам да давам", категоричен бе той.

Валери Божинов изрази впечатленията си към подрастващото поколение и отличи качествата у своя син. "Днес поколенията са други. Улицата и спортните училища ни изградиха нас. Сега е по-различно. Виждам манталитета на сина ми, пратил съм го при баща ми Сашо Ангелов в Янтра Габрово. Искам той да успее, защото има волята и желанието", допълни той.

Според Божинов държавата трябва да подаде ръка на футбола. Любимецът на Сектор "Б" е категоричен, че Левски ще отстрани ПАОК. Той пожела успех на новия старши треньор на ЦСКА Саша Илич.