Жорди Гомес си тръгна от Левски след няколко кръга от новия сезон, за да подпише кипърския Омония (Никозия). Той остави противоречиви мнения за себе си, макар че дойде на "Герена" със статут на звезда. Ето какво каза испанецът в интервю за колегите от Блиц.

Как се чувстваш в Омония?

- Много добре. Наистина съм щастлив да бъда в Омония. Това е голям клуб, с много добра организация и страхотна подкрепа от феновете. Омония е най-популярният клуб в Кипър. Има няколко много добри футболисти и ще опитаме да дадем най-доброто от себе си, за да завършим колкото се може по-високо в класирането. Също така Кипър е много добро място за живот със семейството и се радвам, че съм тук.

Защо реши да си тръгнеш от Левски?

- Опитът от живота в София и това да играя в Левски беше много ценен за мен и за семейството ми. Наистина се наслаждавах на този период от живота ми. В клуба работят няколко човека, които са наистина страхотни. Това са хора, които наистина обичат Левски и е добре, че са в клуба. Но аз исках ново предизвикателство. Аз съм човек, който обича да играе в различни първенства и да трупа опит, ако имам възможност за това. Омония ми отправи предложение и аз грабнах този шанс.

Имал ли си проблеми с някого в Левски? Може би Делио Роси или Спас Русев?

- За времето, в което бях в Левски, не съм имал проблеми с никого. Уважавам много Делио Роси, който е страхотен треньор и наистина се наслаждавах на работата с него. Имал съм много треньори в моята кариера, но той е един от тези, от които научих най-много. Колкото до собственика Спас Русев - като цяло и с него не съм имал проблеми. Отношенията ни винаги бяха много добри.

Роси или нещо друго беше причината тази група от много добри футболисти да не спечели нищо през миналия сезон?

- Мисля, че всеки един в клуба и отбора трябва да поеме своята отговорност за това, че не успяхме да спечелим нищо. Няма да бъде честно да обвиним само Делио Роси. Ние, играчите, трябваше да се справим по-добре в някои периоди от сезона.

Кой беше най-хубавият и най-лошият момент за теб в Левски?

- Спечелих много позитиви от периода ми в Левски. Беше много приятно да живея в България. Имах шанс да работя с трима треньори и да науча много от всеки от тях, което беше важно за мен. Също така завързах няколко много добри приятелства в отбора. Видях колко страстно феновете обичат Левски и колко силно го подкрепят. Може би негативното е, че не успяхме да спечелим Купата на България. В него нямахме ден. Ние играхме много добре, но просто топката не влизаше. Има такива дни. В този мач резултатът не съответства по никакъв начин на показаното на терена.

Следиш ли какво се случва в момента и как се представя Левски под ръководството на Славиша Стоянович?

- Все още не съм гледал цял мач, но следя резултатите и гледам репортажи. Отборът печели, което означава, че играе добре. Едно от нещата, които научих в Левски е, че най-важен е крайният резултат. Това има най-голямо значение за всички. Дните, в които побеждаваш, са като празници за феновете. Желая на Левски успешен сезон.

Би ли дошъл на "Георги Аспарухов", за да гледаш някой мач на бившите си съотборници?

- Да, ще опитам да изгледам на живо някой мач този сезон, но все още не знам кога ще се случи това.

За финал ще кажеш ли нещо на феновете на клуба?

- Да продължават да подкрепят отбора толкова добре, колкото го правиха и досега. Много важно е за всеки един играч да вижда тази подкрепа. Публиката помага отборът да има по-големи шансове за успехи. Благодаря на привържениците за подкрепата, която оказаха към мен по време на престоя ми в клуба. Получих много съобщения с пожелания за късмет и успех след като преминах в Омония.

От Левски потвърдиха официално новината на ТОПСПОРТ: Жорди Гомес вече не е футболист на клуба
Обновена

От Левски потвърдиха официално новината на ТОПСПОРТ: Жорди Гомес вече не е футболист на клуба

Състезателят коментира раздялата си с клуба