Решението Иван Андонов да дебютира в дербито не е еднолично, а колективно. Така смята един от най-големите вратари в историята на Левски, а и след това и треньор - Стефан Стайков. Според него е имало разговор между Николай Костов и Божидар Митрев, който отговаря за вратарите.

"Явно Левски толкова си могат. Не показаха добра игра и резултатът е налице. Не бих казал, че Николай Костов има вина за тази загуба. Той не е на терена. Тук, в България, винаги треньорът се сочи за виновник. Такива са принципите. Левски не игра добре и това е факт. Решението Иван Андонов да застане на вратата е на Костов. Той го каза и след мача. Няма и как да каже, че решението е на някой друг. Мисля, че беше правилно. В интерес на истината Пламен Андреев пазеше слабо в мача с Лудогорец. Не знам дали не се притесни в Разград от това, че някой е отишъл да го наблюдава. Твърди се, че е имало скаути, които да го гледат. Той е слаб при излизанията. Трябва да поработи още доста в този елемент, защото допуска грешки и не излиза, както трябва. Това са грешки, които ги повтаря. Не може да кажем, че са случайни. Да, понякога се случва да тръгнеш неразчетено, но при него е системно. На всеки може да се случи да допусне такава грешка. При Пламен обаче се натрупаха доста. Не играе добре в малкия пенал. За съжаление, това е истината. Не знам защо не пази Николай Михайлов. Може да е решил да се отказва. Предлагат му пост в клуба и може и това да се случи. Иван Андонов не пази никак лошо. Той извади доста положения. Грешката стана. Той с първото докосване излъга Каранга и Кордоба, но трябваше да я ритне веднага. Силно и настрани, за да може да се върне.

Например - в тъч да я беше изритал. И защитниците щяха да се върнат. Така ни победиха и в един друг мач, когато Пламен Андреев направи подобна грешка. В такива случаи се рита силно към тъч линията. Иначе Андонов извади няколко много опасни ситуации, а изведнъж го сложиха на вратата. И то срещу ЦСКА. Не бива да се притеснява от такива мачове, защото все пак е бил в Италия. В крайна сметка в такава среща всяка грешка се наказва. Това беше много важен двубой и за двата отбора. Ясно е, че не можем да станем шампиони, но една победата над "червените" щеше даде самочувствие за предстоящите мачове. И ЦСКА играеше за това. Мислех, че срещата ще завърши наравно, но те ни надиграха", коментира той пред "Мач Телеграф".

Левски премести пресконференцията си заради огромен интерес

Левски премести пресконференцията си заради огромен интерес

Вижте къде ще се проведе тя