За втори пореден сезон Левски няма изявен голмайстор в редиците си. Това обаче не винаги е лошо. Особено, когато треньор е Станимир Стоилов. При него отборът винаги е разчитал на всички свои налични играчи за вкарването на головете, а не да зависи само от една фигура.

През този шампионат обаче бройката на попаденията на водещите стрелци все още е малка за клуб като Левски, пише "Мач Телеграф".

Станимир Стоилов: Имам сериозни притеснения, че финалът постоянно се коментира

Станимир Стоилов: Имам сериозни притеснения, че финалът постоянно се коментира

Има някаква причина да не се играе на 15-и май, споделя Мъри

Най-много голове има Билал Бари - 6. Специално през пролетта за първенство той се разписа само при загубата от Лудогорец в Разград с 1:2.

Общо в историята на Левски сезоните в елита с толкова малко голове на водещия реализатор дотук са само три, а сегашният е четвърти, макар цифрите за него все още да не са окончателни.

Един от тях проведен през календарната 1955 година. Тогава най-много голове вкарват Пею Пеев и Светослав Калчев. И двамата се разписват по 6 пъти в първенството, в което има 26 кръга. В националната футболна дивизия през сезон 1937/38 водещият реализатор пак е с 6 гола - Кирил Андреев, но мачовете тогава са едва 18. През миналия бяха с доста повече и можем спокойно да го определим като този с най-тежко положение откъм попадения на водещия реализатор.

Остава да видим как ще бъде до края на този, а на Бари му останаха три мача, за да се измъкне от антирекорда.

"Сити груп" решава съдбата на Кръстев след финала за Купата

"Сити груп" решава съдбата на Кръстев след финала за Купата

Халфът иска да остане в Левски