Левски осъществи трансфер на 150-ия си чуждестранен футболист в историята.

Това стана факт, след като Билал Бари бе представен официално като ново попълнение. Той ще е шестият представител на Мароко, който ще се подвизава на "Герена" след Юсеф Рабех, Шакиб Бензукан, Рашид Тиберканин, Мехди Бурабия и Фейсал Рерас, който обаче все още чака дебют.

Официално: Левски обяви трансфера на Билал Бари

Официално: Левски обяви трансфера на Билал Бари

Договорът му е за година и половина

Най-вероятно Бари дори ще го изпревари. Причината е, че Славиша Стоянович няма да бърза с налагането на Рерас, защото не е доволен от физическото му състояние в момента.

Снимка 517682

Източник: LAP.bg

Мароканската колония пък се изравни по брой с тази на руснаците и испанците, които са минали през Левски. Бари, който е роден на 19 януари 1998 година в Ланс, няма проблеми с формата, след като досега бе титуляр в контролите, а и в първата официална среща за годината за Монтана. По ирония на съдбата тя бе срещу Левски.

Билал е юноша на Ланс, чийто екип е защитавал Наско Сираков, но има само един мач за първия отбор. След това е преотстъпен на Берган, с който печели Купата на Мароко през 2019 година. Кариерата му по-късно преминава през румънския Конкордия, с който има 22 мача и 2 гола.

Билал Бари си избра номер, дебютира за Левски срещу Етър

Билал Бари си избра номер, дебютира за Левски срещу Етър

Мароканецът подписа днес със "сините"

В Монтана се озова през 2020 година. На "Огоста" записа 11 мача, в които вкара 2 гола. "Сините" му бяха хвърлили око за заместник на Найджъл Робърта, но е възможно и двамата за играят заедно в атаката на тима, пише "Мач Телеграф". Както е известно, нидерландецът предпочита да остане на "Герена" до момента, след като не го блазни възможността да бъде пратен под наем в Ди Си Юнайтед. Справката в историята показва, че от всички континенти до този момент Левски не е привличал чужденци само от Австралия и Нова Зеландия. Иначе в бройката на легионерите има и двама, които не са записвали и минута в официален мач.

Първият е германски вратар, за който историята помни само едно от имената му - Янек. Постижението му повтори и Диану дос Сантос. Бразилецът бе закупен от Беласица през зимата на 2007 година, но си остана само с трансфера на "Герена".

Първият чужденец, който носи синята фланелка, е руснакът Михаил Борисов.

Кокала за Билал Бари: И майка му не го познава...

Кокала за Билал Бари: И майка му не го познава...

"Аз също"