Левски научи съперника си във втория предварителен кръг за Лигата на конференциите, а това е ПАОК. Балканското дерби представлява голям интерес сред феновете на двата отбора, но българският тим ще трябва да приеме гърците в първата среща и да затвори поне един от сектора на стадиона си поради наказание от един от последните мачове на отбора в Европа. През 2019-а година "сините" трябваше да играят две домакинства - срещу Ружомберок и АЕК Ларнака, но и двата мача Левски нямаше фенове по трибуните поради ексцесии в предходната 2018-а година, когато тимът отпадна безславно от лихтенщайнския Вадуц.

Тогава УЕФА наказа столичани за две срещи без публика, но при визитата на Ружомберок делегатът на УЕФА описа, че феновете на българите са изпънали знаме, което не отговаря на протоколите на европейската централа, след което тя задължи тимът в следващото домакинство да затвори цял свой сектор, който е не по-малък от 3000 човека. Именно заради това се очаква сектор "Б" на "Георги Аспарухов" да бъде затворен за мача с гърците, който е в края на следващия месец.

Това е ПАОК

Това е ПАОК

Първият мач е на 21 юли

Ето съобщението от сайта на Левски през 2019-а година:

Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа "Ружомберок" - "Левски" на 11.07.2019 г. в Словакия, като постанови следното:

1.За расистко поведение в трибуната на гостуващия отбор:

- Частично затваряне на стадиона за следващото домакинство на клуба от европейските турнири - затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.

- Поставяне на банер на УЕФА "#EqualGame" на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на следващото домакинство на клуба от европейските турнири.

2. За получени 5 или повече картона по време на срещата с "Ружомберок" на 11.07.2019 г. - глоба в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК "Левски" получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация.