Константин Баждеков има идея за това как един футболен клуб може да пълни касата си от най-различни източници. Бившият финансов директор на Левски подчерта необходимостта от намирането на генерален спонсор.

"Големият проблем на Левски е генерален спонсор и собственици, които да покриват разходите със собствени средства. Основният приходоизточник бяха спонсорите и рекламодателите, както и собствениците, разбира се. Би трябвало да им благодарим на всички, защото са постигани винаги определени успехи и цели. Заставам зад името си с това, което ще кажа. Приходите от евротурнирите също така бяха изключително важни. Като тежест тези приходи са много значителни. Господин Сираков се ангажира с една тежка задача, да поеме Левски в подобен момент, където първият приходоизточник е неизвестен и в клубната каса няма реални постъпления. За момента Левски няма изявен спонсор и това е големият проблем.

Хубчев и екипът му прекалили с физическите натоварвания на футболистите в Левски

Хубчев и екипът му прекалили с физическите натоварвания на футболистите в Левски

Цяла седмица преди мача "сините" се упражнявали единствено как да "паркират автобуса"

Третият по значимост приходоизточник е от изходящи трансфери на клуба. За съжаление тази дейност замря през последните години. В тази посока съществува възможност да се търсят приходи от продажба на футболисти. Всичко, което кажа, са лично мои идеи, не съм ги коментирал с никого. Приходите от продажби на футболисти смятам, че е реална възможност.

"Меридиан мач": Иван Горанов скочил на Петър Хубчев след загубата от Локо (Пд)

Горанов скочил на Хубчев след загубата от Локо (Пд)?

Капитанът не сдържал нервите си

Следващият източник на приходи са тези от билети и сезонни карти. В периода ми като изпълнителен директор имахме рекорд от 200-250 хиляди продадени билети за един сезон. Тогава играехме в евротурнирите и интересът беше много сериозен. Нашите привърженици показаха, че това е сериозен ресурс. В последно време много се коментира въпроса с членските карти и членски внос. Не успяхме преди години да осъществим тази идея. Това е работа на господин Колев да седне с фенклубовете, за да бъде решен този въпрос.

Лафчис: Не съм съгласен, че Левски е магнит за рекламодатели, Наско ще успее в клуба
Обновена

Лафчис: Не съм съгласен, че Левски е магнит за рекламодатели, Наско ще успее в клуба

"В момента в Левски трябва само търпение"

Телевизионните права. Това винаги е много спорен въпрос. Традиционно сме имали големи спорове в тази област, особено с останалите големи клубове. Това е важен въпрос обаче, защото при намиране на сериозен спонсор, то клубът може да увеличи приходите си значително по тази линия. Въпреки всичко ми се иска парите от телевизионни права да са далеч повече, по подобие на шампионатите в чужбина.

Не на последно място трябва да се помисли за преструктуриране на плащанията на възнаграждения към чужденците. Може да се предприеме вариант, при който се изплащат около 70% от заплатите на играчите, докато другите 30% биха могли да се отпускат с оглед на постигнатите резултати и цели", завърши Баждеков.

Илиана Раева: Не мисля, че намирането на пари в Левски ще е трудно, бях притеснена за здравето на Наско

Раева: Не мисля, че намирането на пари в Левски ще е трудно, бях притеснена за здравето на Наско

"Левски е религия!"