Членовете на Управителния съвет на Левски Павел Колев, Константин Баждеков, Минко Герджиков, Ивайло Цветков и Илия Христов дадоха пресконференция.

Събитието се проведе в залата за пресконференции в Сектор "В" на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Левски взе на проби играч от отбора на Виктор Валдес

Левски взе на проби играч от отбора на Виктор Валдес

Вижте кой е той

Ето какво сподели Константин Баждеков:

"Ще се занимавам с финансовата част на нещата. С бюджета на клуба. Няма да имам ангажимент към спортно-техническата част на нещата. Но мога да съдействам по всякакви въпроси, стига да се чувствам подготвен по тях.

Едва вчера започнах да се запознавам с параметрите по бюджета. Заемът е спазен по всички изисквания. Прозрачността е спазена.

Разходната част на бюджета е много тежка, тя е направена при конкретни различни финансови параметри. Те вече не са актуални. Трябва да се отиде към сериозно намаление на действащите договори. Намаляване на заплати, освобождаване на футболисти - всичко ще се прави в разходната част.

Снимка 491129

Източник: LAP.bg

Но трябва да наблегнем на приходната. С изключение на инициативите на феновете, нямаме сериозни успехи в тази насока. Ще се търсят всякакви възможности за привличане на дори и по-малки спонсори. Футболисти няма да бъдат продавани на всяка цена, а при съответните изгодни условия за клуба", заяви Баждеков.

Колев: Ситуацията в Левски е проста и ясна - пари няма, действайте!
Обновена

Колев: Ситуацията в Левски е проста и ясна - пари няма, действайте!

"Интерес към футболисти на Левски има, със заема за заплати проблеми няма да имаме"

"Нормално е да искаме да реализираме допълнително приходи от телевизионни права. Да си заработваме такива, на база интереса от страна на нашите привърженици, включително и от чужбина.

Не желаем да се месим в разпределението на средства за останалите. Говорим за монетаризиране на нашите такива. За новия договор по темата не мога да коментирам", добави Баждеков.