Бившият собственик на Левски - Тодор Батков не пропусна да коментира актуалните събития в любимия му клуб. Адвокатът дори си позволи да критикува Наско Сираков и начина, по който "синята" легенда ръководи столичния гранд. Ето какво каза той пред колегите от БНТ. 

Красимир Димитров: Вече и Локо (Пловдив), и Левски трябва да се оглеждат за селекцията

Красимир Димитров: Вече и Локо (Пловдив), и Левски трябва да се оглеждат за селекцията

Той подчерта, че двубоят между "черно-белите" и "сините" е протоколен

"Със Сираков напоследък почти не комуникираме. На 24 май го чакам на могилката (б.р. - за тържествата по случай 110-ата годишнина на сините), ако реши да дойде, защото там ще са феновете. Обществения съвет на футболната ни централа.

Хубавото, което беше извършено е, че се погасиха борчовете - главницата към НАП и се подписа споразумение за местните данъци, което дава спокойствие и няма да има проблем с лицензирането. Лошото обаче е, че липсва диалог, няма комуникация. По мое време Левски беше прозрачен, не се страхувах да комуникирам с медиите, с феновете. Тренировките бяха отворени, да, имаше и моменти, когато ни псуваха... Ръководителите на Левски трябва да си отворят ушите и да слушат какво им казват хората.

Болно ми е, няма да участваме в Европа, предстоят три мача за здраве. После пак нов цикъл, нова селекция, продължават да бягат талантливи деца от клуба. Въпреки всичко Левски ще го има.

Аз имах големият шанс, даден ми от Бог, да бъда начело на Левски 14 години. Дадох всичко от себе си, оттеглих се с достойнство, оставих следа след себе си. Всеки президент на Левски трябва да има същата мисъл и цел. На Сираков съм му давал съвети. Колко пъти съм му казвал "Айде, аз ще посреднича и дай да седнем и да се разберем с лидера на опозицията сред публиката". Обяснявам му, че няма от какво да се страхува, с този човек съм се виждал десетки пъти, псувал ме е, ругали сме се. По мое време Левски беше обединен.

Попитан дали Наско Сираков трябва да напусне клуба, бившият бос на "сините" обясни: "Не пледирам Сираков да напусне, но той трябва да се разбере с всички фракции. Феновете ги раздразни това, че те го избраха за пазител на акциите, а той започна да се нарича мажоритарен собственик. В исторически план собственикът винаги е бил човекът, който дава парите, а той не дава. Трябва да търси допълнителни приходи".

Юбилеите на Левски се превръщат в своеобразни еврокошмари

Юбилеите на Левски се превръщат в своеобразни еврокошмари

Не са един и два случаите, в които "сините" не участват в евротурнирите