Бившият собственик на Левски - Тодор Батков, изрази готовност да бъде медиатор между враждуващите страни при "сините". При откриването на паметника на Гунди - Батков заяви, че и професията му (б.р. - адвокат) е с медиаторска цел. 

"Гунди е в сърцата на повечето българи, дори не само привържениците на Левски. Като голяма личност, спортсмен, кавалер, патриот. Може би времето, в което живеем е такова, че няма джентълмени. Сигурно това е отговорът. Има хора с качества - спортно-технически и морални. Погледнете в школите какво става...смятате ли, че най-добрите получават шанс? Сега чакат двама от Левски да вземат гражданство, за да играят за националния отбор. Този ден е поводът да се замислим, и ръководството на Футболния съюз също. Има отбори без един българин. Публиката аплодира спомени, минало. Опитваме се да бягаме от стереотипа, но с тоя пуст максимализъм...не можем да сме по-напред от другите".

Левскарската общност откри паметник на легендата Георги Аспарухов

Левскарската общност откри паметник на легендата Георги Аспарухов

На събитието в квартал "Гео Милев" имаше над 1000 "сини" запаллянковци

"Само Топчо беше. Не съм в ръководството. Аз никога не съм се притеснявал да се виждам с хората. Трябва да се седне веднъж завинаги и да се продължи напред, да се разберат. Трябва да се разговаря на масата. Доколкото знам има желание от страните, готов съм да инициирам. Цял живот съм медиатор, професията ми е такава".

"Най-сериозният риск е НАП. От друга страна клубът трябва да е на ниво спортно-технически. Сега не седят лошо, има какво да се желае. Привърженик съм на това да се дава шанс на наши играчи. Има 2-3 момчета на пейката, трябва да им се дава шанс. Но има и трима-четирима, които играят. Когато трябва да покриеш дупка от 1 милион и го нямаш, се налага да правиш компромиси".

"Мисля, че първенството ще се реши с отбора от Борисовата градина, Левски и Лудогорец. Локомотив Пловдив и Черно море винаги са имали такива проблясъци. Видяхте как Реал приземи Жирона. Следващата седмица очаквам победа в дербито".