Защитникът Александър Башлиев, който прави силен сезон с Пирин е на сто процента сигурен трансфер в Левски.

Преговорите за бранителя обаче няма да се водят от Пирин, а от ръководството на Септември (Симитли), което държи правата на играча и лично от благодетеля на отбора и кмет на града Апостол Апостолов.

Градоначалникът заяви пред е-79, че Пирин ще получи за него само компенсация за това, че е юноша на отбора, но правата му изцяло се държат от Септември (Симитли).

От Пирин веднага контрираха и заявиха, че Башлиев има договор за три години с клуба от Благоевград и точка по въпроса.

Предлагах Башлиев на Георги Иванов - Гонзо още в началото на сезона. Тогава той заяви, че на Левски трябват доказани футболисти.

След силния сезон обаче на Александър Башлиев в Пирин, на сто процента мога да кажа, че трансферът му в Левски е гарантиран, коментира Апостол Апостолов, който преди мача на Левски с Пирин изненадващо бе посетен от боса на "сините" Тодор Батков.

Градоначалникът каза, че посещението на Батков е било свързано със съвместната работа между двата клуба.

Както се знае Септември (Симитли) е сателит на Левски и в началото на юли се очаква целият отбор на „сините" да присъства на изпита на деца за школата.
Освен това през лятото в отбора от Симитли ще заиграят като преотстъпени играчи от „Левски". Апостолов заяви, че вече има набелязани имена остава само да се види дали самите играчи ще се съгласят да подсилят тима от „Б" група.
Колкото до представянето на „Септември" (Симитли) в първенството Апостол Апостолов заяви, че при победа в предстоящия кръг над „Чавдар" (Етрополе), тимът има реални шансове да завърши сезона на второто място даващо право на бараж за влизане в елита.