Столичният Левски много скоро ще има своя чуждестранен спортен директор. Според колегите от "Тема Спорт", фаворит да заеме поста е австрийският специалист Вилибалд Рутенщайнер.

Той е началник на всичките национални отбори на алпийската страна. Преговорите се водят от собственика Спас Русев, като той се надява да ги приключи до старта на подготовката на "сините" утре.

Левски започна преговори с Михал Глива

Левски започна преговори с полски вратар

"Сините" търсят нов страж

55-годишният Рутенщайнер ще има големи правомощия на "Герена". Австриецът ще се заеме с менажирането на клуба, воденето на нови футболисти и поставянето на основи при работата с подрастващите. Ако подпише ще има задача да реорганизира и школата.

Той е ръководител на програмата "Проект 12", станала известна като "Австрийският начин". Методиката се смята за революционна и носи големи ползи за развитието на юношеските и младежките национални отбори на страната.

Рутенщайнер е спортен директор на австрийската федерация от 2001 година насам. Два пъти е сядал и на треньорската скамейка на националния отбор в ролята на старши-треньор. Той временно заема поста - от септември до ноември 2011 година, и води тима в евроквалификациите срещу Азербайджан и Казахстан, в които записва победа и равенство. Силата му обаче е в управлението и правенето на програми за развитие на играта. Спас Русев вече е провел доста разговори с австриеца, като нещата отиват към подпис.

Левски прати двама в Арда (Кърджали)

Левски прати двама в Арда (Кърджали)

Те ще играят под наем в отбора от Втора лига