В Левски пак вдигнаха шум в неточен момент, дни преди началото на пролетния полусезон. Вчера от клуба честитиха на главния мениджър Асен Букарев, който стана на 39 години. Пожелаха му успехи с любимия отбор. Днес пак му пожелаха успехи, но в личен план. Буки хвърли изненадваща оставка, която беше приета на момента.

Веднага идват въпросите. Слушаше ли се думата на Букарев? Вземаше ли се под внимание мнението му? Въобще участваше ли в зимната селекция? Или тя е правена лично от собственика Спас Русев? Явно Асен е искал да промени нещо в Левски, да сложи своя печат, но не са му позволили... Постъпва мъжки, тръгвайки си, вместо да стои на поста, да е безгласна буква на заплата. Такива във футбола ни колкото искаш.

Изненада: Асен Букарев напусна Левски!

Изненада: Асен Букарев напусна Левски!

Главният мениджър на "сините" подаде оставка

"Разделих се с Левски по взаимно съгласие. Има причини да си тръгна. Засега обаче не искам да изпадам в каквито и да било подробности. Направихме селекция, подготвихме се за пролетния полусезон на продължителния лагер в Малта, но...", каза Асен Букарев пред колегите от "Блиц".

Асене, мъж си, но продължи да бъдеш такъв! "Изпадни в подробности". Сега! Феновете на Левски, всички от футболната общественост трябва да знаят причините. По-скоро да ги чуят от теб. Защото причините са им ясни, дори и неизказани на глас.

Постове да искаш във водещите ни клубове. И не само във водещите. Назначават се хора, но не им се делегират права. Най-добре за босовете е да си мълчиш. Взимай заплатата, която ти се дава, но не надигай глава и глас. Кротувай си. В много случаи после собствениците си измиват ръцете именно с тези подчинени. Служители-паравани, директори-статуи. Служещи за алиби на големия шеф, когато нещата не вървят.

За трети път в последните години директор на Левски си тръгва по собствено желание, без да го карат. Първо беше Христо Йовов, после Наско Сираков (все пак имаше основателна причина - събличането на Йвайло Петев), а сега и Букарев.

Селекцията в Левски е направена. Поредна мащабна. Започват мачовете. Не спечели ли Левски поне Купата, не направи ли силен полусезон в Първа лига, това ще е може би най-скъпото второ-трето място в историята на клуба. И някой ще трябва да поеме отговорност. Този някой няма да е Асен Букарев. Той си тръгна. Изненадващо, шумно, но в същото време така тихо...

Букарев: Има причини да си тръгна от Левски, но няма да кажа какви са

Букарев: Има причини да си тръгна от Левски, но няма да кажа какви са

"За някои тази раздяла може да звучи сензационно, но е факт"