Легендата на Левски Ангел Станков даде мнението си пред ТОПСПОРТ за новия треньор на "сините" Петър Хубчев. 

"Всеки един треньор има своя философия. Ако ме пита Пепи Хубчев за нещо, бих му помогнал. Може някога да потърси мнение от ветераните. Хубчев е интелигентен треньор, има познания. Водил е добри отбори. Работил е в чужбина. На много от нашите треньори това им липсва. Там се работи по друг начин, философията на футбола е различна, манталитета, културата. Всичко това се отразява. 

Идваш тук и искаш да наложиш това, което си научил там. По някой път хората се чудят защо си взел този, а не онзи. Всеки треньор защитава своята философия. Всеки треньор има своя философия и трябва да я пази. Това е хубаво нещо. Трябва да се даде възможност на треньорите да работят. На тях никога не им достига време. Всички ги натискат - журналистите, феновете, ръководството и звездите в отбора. Дори те в определен момент започват да скачат. 

Снимка 428209

Източник: levski,bg

Хубчев има познанията, защото е бил добър футболист. Има философия, защото е работил доста време. Има и нюх. Първият закон във футбола е добре защитена врата. Едно е да не ти вкарат гол, а друго да ти вкарат три. Когато не допускаш голове, всички отбори се съобразяват с това. Считат те за добър отбор. Отпред може да се допускат грешки, но вратата ти е "суха". Нямаш загуба. 

Самият той го каза:"Искам да играем здраво в защита и два пъти по-здраво в атака". В защита играе целият отбор. Хубчев е прав. Левски допусна много голове през миналия сезон. Отбраната определено трябва да се заздрави. Всяка една философия, когато успееш да я защитиш, е добра. 

Петър Хубчев спести на Левски над 300 хиляди лева на месец

Петър Хубчев спести на Левски над 300 хиляди лева на месец

"Сините" се разделиха със скъпоплатени резерви

Може да сбъркаш при селектирането на футболистите. При сбъркана селекция ще си носиш отговорност. Левски това прави от 10 години. Все нещо им пречи в селекцията. Взимат се футболисти, които не успяват да се наложат в нашия футбол. Или нямат ниво. 

За 2 години сменихме около десет треньора. Защо трябва и Петър Хубчев да си отива? Той е прав да не бърза със селекцията. Не му трябва футболисти на бройки. Дори 15 човека да е отборът, а не 25. На него му трябват футболисти с ниво, което е като философията, която той изповядва. За какво са му бройки?! Ние имаме юноши, които може да ги изполва. Може да се наложи някой. Твърде много футболисти минаха през нас и отидоха в други отбори. Вярно е, че в Левски, ЦСКА и Лудогорец се играе трудно. Особено в Левски и ЦСКА. Не всеки добър играч може да се наложи. Тук напрежението е голямо. Нивото е друго. Дори Барселона дава много пари за футболисти. И там бъркат в селекцията. Хубчев е много прав, когато казва, че не иска да бърза. Хубчев не е случаен човек и иска да направи нещо повече от това, което е направено в последните години в Левски. Дано да успее. Той го заслужава", завърши Станков. 

Снимка 428213

Източник: levski,bg