Мач №1 в първенството е идеална възможност футболистите на Левски и ЦСКА да се докажат пред чуждестранни съгледвачи.

Играта на звездата на сините Уелтън ще бъде наблюдавана днес от представител, който работи с американски клубове, информира "Тема Спорт".

В ложите на националния стадион ще седне естонец, който е натоварен със задачата да следи за тимове от МЛС действията на звездата на сините.

Проблеми в Левски преди дербито

Проблеми в Левски преди дербито

Дарлан легна болен, главоболия за Костов

Бразилският флангови нападател прави много силен сезон. Той е бил на терена във всичките 17 двубоя на тима - 11 в Първа лига и 6 в Лигата на конференциите. В тях отбеляза 4 попадения - по 2 във всяка надпревара.

Интерес към Уелтън има и от Казахстан. Представители на местен гранд също ще го държат под око от трибуните. Цената на бразилеца не е никак малка.

През лятото сините искаха за правата му 3 милиона евро. Тогава оферта имаше от белгийския Стандард Лиеж, но тя бе за много по-малка сума и веднага бе отхвърлена от ръководството на клуба. Белгийците проявиха интерес и към Джава ел Джемили, но той също се оказа скъп.

Сред най-конвертируемите играчи на сините е капитанът Андриан Краев. Той се превръща в апетитна хапка и поради фактът, че не е удължил договора си с клуба. Контрактът му е до лятото, което означава, че от 1 януари не само, че ще може да преговаря с евентуален бъдещ работодател, но и да подпише предварителен разговор с него.

Левски води интензивни разговора с национала, който смени и агентите, които го представляват. Засега пречка за подписване на контракт е откупната клауза, която Краев иска да фигурира в нея - 1.5 милиона лева. Ръководството обаче настоява да е двойно по-голяма.

Предстои да видим дали в крайна сметка ще се стигне до някакъв компромис и двете страни ще си стиснат ръцете.