Бившият футболист на Левски Александър Александров-Кривия коментира вчерашното Вечно дерби, завършило без победител - 2:2. "Сините" водеха с 2:0 още до 20-ата минута, но изпуснаха преднината си в края на мача.

Ето какво каза Кривия в Актуално студио "Дерби" днес:

"Блясъкът в този мач се загуби поради много причини. Едната от тях е, че няма много българи. Вчера гледах, че от 22-ма българите бяха 8. За мен това е проблем. Чужденците са тук основно, за да им се плаща. Чували са за Левски - ЦСКА, но не знаят същността на този мач.

Времената са такива. Да си говорим истината - футбол се прави не с пари, а с много пари. Има отбори, които дават за стандартите в България добри заплати, но не виждам качество. Ако ме питате за вчерашния двубой, кой ми направи впечатление - Паулиньо. Само той. Говоря за Левски. Останалите нямат ниво за отбора.

Няма я тази класа. До 25-ата минута имаше някаква динамика, но след това и тя падна. Технически да не говорим, че не виждам това, което виждам на други стадиони или това, което ние сме играли. Топката се подава настрани и назад, но не и напред. Не съм в кухнята на клуба и не съм запознат с тренировъчния процес, а казвам нещата като футболен човек, през моята призма. А тя е малко по-различна - обичам атакуващ футбол.

ЦСКА е на колене при 0:2 и Левски трябва да им отсече главата. А какво стана?! ЦСКА се върна в мача и можеше накрая да победи. Когато водиш на ЦСКА с 2:0, трябва да ги нокаутираш и да не могат да станат.

Но в Левски си има треньори и директори. Това не е този Левски, който аз искам да виждам".

Георги Василев: Рокадите закопаха Левски в дербито, защитите бяха под всякаква критика

Гочето: Рокадите закопаха Левски в дербито, защитите бяха под всякаква критика

"Подемът на "червените" съвпадна и с принудителните смени в Левски"