Левски е към края на своя зимен лагер в Дубай. Подготовката сред лукса трябваше да бъде "бижуто" в плана на "сините" за оптимално представяне през пролетта. Случи се така обаче, че вместо позитиви, месецът в ОАЕ негласно се превърна в разочарование. И тук се абстрахираме от работата, която треньорският щаб вършеше по време на заниманията. Бъдете сигурни, че Стоилов максимално е работил върху това да вдигне нивото на своя състав. Заобикалящият ги "негативен вайб" обаче ще направи така, че всички да отдъхнат с облекчение, когато вековниците се завърнат на българска земя.

Келиан ван дер Каап поднови тренировки с отбора на Левски

Келиан ван дер Каап поднови тренировки с отбора на Левски

Кристиан Димитров започна упражнения с топка

Всичко стартира с леко мистериозния начин, по който изобщо беше организиран този лагер. Така и не се разбра, откъде идват парите за подготовка в Дубай, която принципно си позволяват само отбори, притежаващи стабилни финанси. А Левски определено не е такъв, след като стана ясно, че последните месеци от 2022 година пари за заплати е нямало, а спасението трябваше да идва от генералния спонсор и Сдружението "Левски на Левскарите". Помогналите с пари за цял месец в ОАЕ също останаха неназовани, което винаги в подобни случаи, буди голям брой догадки и спекулации. И нито една от тях не беше в полза добрия имидж на клуба.

Качеството на всеки подготвителен период зависи от метеорологичните условия и подбора на съперници. Климатът на Арабския полуостров беше верен съюзник на Левски, ала контролите се превърнаха в пълен провал. Изведнъж носителят на Купата се оказа предател №1, обявявайки контроли с руски тимове. Обвиненията и сериозното напрежение, дошло от определена бройка фенове, принуди "сините" да демонстрират твърда социална позиция и откажат мачове с Урал, ФК Краснодар и Спартак (Москва), макар и с това си действие почти да съсипаха тотално смисъла на цялата си подготовка в Дубай.

От Левски с позиция за прекратения мач с Джохор

От Левски с позиция за прекратения мач с Джохор

Ето какво написаха

Левски пожертва себе си, за да угоди на някои привърженици и това определено трябва да се запомни. Любопитно е, че други тимове не последваха примера на "сините", а трети, но по "македонския въпрос", решиха да не плащат неустойки за провалена контрола.

Така освен на минус с парите и създаденото лошо реноме в Русия, на Левски се наложи да срещне далеч по-некачествени съперници. Ал Кувейт, Ал Насър, ФК Рига и Джохор не изглеждаха впечатляващо нито на визитка, нито и на футболния терен. Това, че някои от гореспоменатите победиха "сините", вече са камъни в градината на спортно-техническия щаб. Латвийци, кувейтци и малайзийци със сигурност няма да изковат "онзи Левски", който през пролетта трябва да направи всичко по силите си, за да се класира поне за европейските клубни турнири.

Да не говорим, че спарингът с Джохор буквално се превърна в такъв, след като Фуфу Кръстев и бразилецът Бергсон решиха да премерят силите си в ръкопашен бой. Прекратената проверка обърка тотално футболния интензитет на "сините", а като за капак утре в 9:00 финален опонент ще е втородивизионен клуб от ОАЕ, който беше намерен по спешност.

300 000 евро са крайно недостатъчни за продажбата на Сундберг

300 000 евро са крайно недостатъчни за продажбата на Сундберг

Оферти в офиса на Левски и за гамбиеца

От Левски решиха да си усложнят живота и с декларацията срещу Георги Иванов. Разграничаването от доказана "синя" легенда като Гонзо нажежи страстите между феновете, а за сефте от доста месеци, цялото левскарско множество се опълчи на сегашното ръководство. 

И така, най-разточителният лагер в историята на Левски е към своя край. Ако изобщо ще бъде запомнен, то това ще бъде със своята ненужност и поредица от управленски грешки. Изхарчените пари не се оправдаха, но поемане на отговорност не очаквайте. За жалост в периода на "правилно управление", започнаха да се случват доста неправилни неща.

Palms Bet с нова финансова помощ към Левски

Palms Bet с нова финансова помощ към Левски

Г-н Мило Борисов е потвърдил допълнителен аванс по един от договорите към клуба