Легендата на българския футбол Пламен Гетов сподели мнението си за отказа на Левски (Лом) от Втора лига. Ненадминатият изпълнител на преки свободни удари бе шеф в тима, но от известно време не изпълнява ръководни функции. 

"Запознат съм в детайли с всички това, което той и неговият син направиха, за да има малък град като Лом отбор в професионалния футбол. Знам, че те положиха не само неимоверни финансови усилия, но и похабиха много нерви. За съжаление, не успяха в някои начинания да привлекат добри футболисти и треньори и в крайна сметка усилията им не само че не бяха възнаградени, но доведоха до това да вземат трудното решение Лом да остане без отбор във Втора лига", каза Гетов пред dsport. 

Официално: Левски (Лом) се отказа от Втора лига

Официално: Левски (Лом) се отказа от Втора лига

Ще развиват школата

"Построиха база, която всеки, който я е видял, я е оценил по достойнство. Направиха и общежитие, в което спяха футболисти от отбора. На другите, които не са от Лом плащаха спане и целодневно хранене, но явно повечето футболисти идваха заради парите, а не заради любовта към играта. Няма да споменавам имена, но президентът определено трудно стигна до взимането на това тежко решение. Много ми се иска в Лом в Трета лига да има стабилен отбор, който да преустанови падането надолу и да мисли за евентуално връщане сред професионалните клубове. Болно ми е , че в тази част на България, включително и Плевен, футболът не е добре финансово и няма много източници на финансиране", допълни той.