Бившият бразилски национал Ромарио не успя да вкара хилядния гол в кариерата си, а Васко да Гама изненадващо отпадна във втория кръг на турнира за Купата на Бразилия по футбол.

41-годишният нападател игра 90 минути при изненадващата загуба на отбора си с 1:2 от Гама, след която втородивизионният тим продължава напред с 4:3 общ резултат.

Двубоят специално беше преместен на стадион "Маракана", където Пеле вкара своя гол №1000 през 1969 година. Ромарио обаче рядко играеше с топката и така и не успя да излезе в добра позиция през целия мач.

Родриго изведе гостите напред във втората минута след удар от 30 метра и лоша намеса на вратаря Касио. Ренато обаче изравни с глава четвърт час по-късно. Васко да Гама така и не успяваше да стигне до втори гол, но равенството 1:1 беше достатъчно за отбора да продължи напред по правилото за повече вкарани попадения на чужд терен.

В последните секунди обаче Марсело Убераба вкара директно от фаул от 30 метра и шокира домакините.

Това бе втори опит на Ромарио да отбележи гол №1000 в кариерата си. 999-ото попадение той реализира на 25 март в мача Васко да Гама - Фламенго 3:0. Преди дни бразилецът взе участие и в срещата с Ботафого (0:2), в която не успя да се разпише.