Бразилският футболист Ромарио не успя да вкара своя гол номер 1000 в неделя за съжаление на 60 хиляди души на стадион Маракана, които дойдоха да наблюдават събитието.

Неговият тим Вашку да Гама обаче отстъпи с 0:2 на Ботафого в мач от първенството на щата Рио де Жанейро, а 41-годишният нападател имаше няколко възможности да се разпише, но без късмет.

"За съжаление, топката не влезе във вратата, но аз не губя надежда, че съвсем скоро ще вкарам своя гол номер 1000", каза Ромарио след срещата пред журналистите, които бяха толкова много, че се наложи органите на реда да правят кордон край футболиста.

Ботафого откри резултата в 17-ата минута, след като Лусио Флавио преодоля двама защитници и с нисък удар от границата на наказателното поле се разписа. Малко по-късно вратарят на Вашку да Гама Касио, спаси нови два гола, но в последната минута нямаше как да извади точния удар на Тулио от фаул.

Емилиано Дудар от Васку и защитникът на Ботафого Жаилсон бяха изгонени в края на първото полувреме с червени картони.

И ръководители, и медии смятат, че от доста време не е имало такъв интерес в обществеността на всички нива към футбола. За този мач билетите бяха продадени още в началото на седмицата, а дори и социални програми и предавания заявиха акредитации за срещата между двата тима. В продажба бяха пуснати всякакви възможни фланелки на Ромарио от 1994 година до сега.