Вратарят на Астън Вила и аржентинския национален отбор Емилиано Мартинес не смята настоящия тим на "гаучосите" за най-добрия в историята.

"Спомням си, че попитах Лео Меси с какво този отбор е по-различен от този през 2014 г. Спомням си националния отбор, който загуби от Германия с дузпи през 2006 г. Там играха страхотни играчи, показаха много добър футбол.

Единствената разлика е, че имахме късмет да спечелим. Имахме късмет да спечелим Купата на Америка. Това събра всички заедно. Тогава играхме финал на "Уембли" с 80 000 аржентинци. Тогава имахме късмет, че всичко се разви така. На Световното първенство също. Имахме късмет да спечелим две дузпи. Нямаше такова нещо да играем тики-така и да печелим всеки мач с 3:0.

За разлика от предишните отбори, ние имахме късмет да спечелим. През 2014 г. националният отбор игра финал на Световното първенство, а топката не влезе във вратата. Лео ми каза, че националният отбор е един и същ и това е единствената разлика.

За някои ние станахме най-добрият отбор на Аржентина в историята, но не и за мен. Но ако повторим този успех още веднъж, тогава ще се съглася. Докато не го направим отново, ми е трудно да се съглася", каза Мартинес.

Аржентина ще изиграе контроли с Панама и Кюрасао

Аржентина ще изиграе контроли с Панама и Кюрасао

Това ще бъдат първите мачове на Аржентина пред собствена публика след успеха над Франция с дузпи на финала на Световното първенство през декември