Крумовград е приятната изненада на пролетния дял в Първа лига. Отборът на Станислав Генчев е в серия от пет поредни победи, които помогнаха на тима да се изкачи до седмото място в класирането. Наставникът на новака в елита говори за предстоящия мач с Левски и амбициите пред водените от него момчета до края на сезона в интервю за "Мач Телеграф".

- Г-н Генчев, да започнем от последната победа, тази срещу Локо Пд. В какво бе ключът Крумовград да постигне подобен успех срещу един от силните отбори през тази година?

- Футболистите искаха много победата и спазваха дисциплина през целия мач. Това, което ми направи впечатление, е, че във вторите полувремена на мачовете играем доста по-силно, отколкото през първите. Страхотните условия за подготовка, които имахме в Турция, също със сигурност ни помогнаха много. Там бяхме на лагер 23 дни, където работехме на перфектни условия - чисто нов голям терен, фитнес. Играхме много силни контроли срещу отбори, играещи в по-силни първенства от българското. Това всичко ни позволи да се подготвим много добре.

Евертон Бала попадна в групата на Левски за мача срещу Крумовград

Евертон Бала попадна в групата на Левски за мача срещу Крумовград

Двубоят е днес от 1%:15 часа

Във вторите полувремена срещу всеки един наш противник ние доминирахме, особено срещу Локо Сф и Локо Пд. Това бяха точно два от отборите, които не направиха подготовка в чужбина. Наясно съм техните треньори колко компромиси са направили, а това нещо оказва влияние. Според мен в това бе ключът към успеха.

- Пети пореден успех за Крумовград и вече 7-о място за отбора. Цел ли е то за Вас до края на сезона?

- Още на полусезона казах, че имаме за реална цел седмото място. Имаме реална възможност да се борим за това и ще я преследваме до последно. В момента сме на седмо място. Оттук - нататък от нас си зависи дали ще успеем да го задържим, или ще сме по-напред, или по-назад в класирането.

- Този път към 7-то място започва с гостуване на Левски. Колко трудно се играе на "Герена"?

- Може би това е стадионът, на който се играе най-трудно. Първо феновете на Левски правят страхотна атмосфера по време на домакинските мачове. По този начин те изстискват максимума от възможностите на футболистите на Левски, които в никакъв случай не са малки. Така че е изключително трудно да се играе на "Герена" за всеки един отбор. От друга страна това е отлична възможност да сверим часовника, както се казва, за да видим докъде реално сме стигнали в нашето развитие. Когато искаш да бъдеш добър и силен отбор, трябва да се надиграваш с най-добрите.

- Тоест да очакваме, че Крумовград ще запази своя стил в мача срещу "сините"?

- Няма причина да го променяме. Нещо, което работи и носи успех, няма смисъл да го променяме, така че със сигурност ще продължим да играем по начина, по който го правехме досега.

- Голяма липса обаче за Вашия тим. Алекс Колев е наказан и няма да играе.

- За един отбор не е приятно голмайсторът и лидер на отбора да отсъства, но това е отлична възможност за другите момчета да покажат своите качества. За тях това е един перфектен шанс в негово отсъствие да покажат, че заслужават мястото си в отбора. Имаме доста равностойни футболисти. Това бе и една от моите цели - да създам една равностойна конкуренция, на всяка позиция да имаме по двама равностойни футболисти, защото конкуренцията ражда качеството, а в момента при нас ситуацията е такава. Надявам се футболистът, който заеме мястото на Алекс, да се справи по най-добрия начин.

- След мача с Локо Пд стана ясно, че сте говорили с него. Осъзна ли той своята грешка?

- Той много съжалява, че няма да може да играе на "Герена". За момент загуби концентрация и сега ще пропусне важен мач. Надявам се това да бъде обеца на ухото не само на Алекс, а и на всички други момчета в отбора, защото след неговия жълт картон това повлия изключително негативно на целия отбор. Концентрацията за 3-4 минути падна доста и получихме гол точно в този момент, а това може да се случи в някой мач при 0:0, така че това бе един много показателен пример как не трябва да се действа.