В Ювентус са оптимистично настроени, че ще си върнат 15-те точки, които им бяха отнети от актива в Серия А. Причината груба съдебно-процесуална грешка.

По-рано през сезона "бианконерите" бяха ударени от строгото наказание след финансово разследване за измами в периода 2018-2021.

Ювентус вади тлъсти пачки

Ювентус вади тлъсти пачки

Торинският гранд ще откупи правата на Кийн

Според Gazzetta dello Sport Юве ще може да разгледа "непубличен документ" и с него да обърне изцяло събитието, като ще си върне отнетите точки.

Клубът иска разрешение за достъп до официалната кореспонденция между прокурора и италианския орган за финансов контрол (Covisoc) през април 2021-ва.

Адвокатите на Ювентус са уверени, че има разминаване в някои дати. Юве получи поредица откази за достъп до документите, но административния съд най-сетне одобри искането на торинци. Covisoc има седем дни да предостави исканите документи.

Тук може да е повратният момент за Юве. Твърди се, че докладът на Covisoc за финансови измами е изпратен в прокуратурата през април 2021-ва, а разследването започна през октомври миналата година.

Тук е процесуалното нарушение в сроковете. Оторизираният срок е 30 дни между доклад и начало на разследване. Така, ако теорията на Ювентус се докаже от документите, всички наказания срещу клуба би следвало да бъдат отменени.

Ювентус осъществи трансфер

Ювентус осъществи трансфер