Ювентус потвърди новината, която дойде като гръм от ясно небе в понеделник вечерта. Целият борд на директорите в клуба, заедно с президента Андреа Аниели, са подали оставки, които са приети и това вече официално е факт. Единствено Маурицио Аривабене запазва временно поста си на изпълнителен директор.

Избраха Масимилиано Алегри за най-добрия треньор в Серия А

Избраха Масимилиано Алегри за най-добрия треньор в Серия А

За ноември

Оказа се обаче, че причината за тези оставки не са лошите финансови резултати на клуба, както се твърдеше в началото, а по-скоро разследванията, които се водят срещу торинци за завишаване цените на свои играчи и осъществяването на съмнителни трансфери. Срещу клуба тече и разследване, че през 2020 година по време на пандемията от КОВИД играчите не са се отказали от заплатите си, както се твърдеше, а не са взели възнаграждението си само за един месец, като през останалото време са получавали всичките си пари чрез тайно споразумение с клуба.

"Като се има предвид голямото значение и уместността на висящите правни въпроси и техническото счетоводство, членовете на борда прецениха, че в интерес на клуба е да препоръчат на Ювентус да осигури нов Борд на директорите, който да се справи с тези проблеми. Ювентус ще продължи да си сътрудничи с разследващите органи, без да се засяга защитата на своите права във връзка със спорове срещу финансовите отчети и комуникациите на компанията", обявиха от Ювентус.

Ювентус ще плаща 30 млн. за своя юноша Мойс Кийн

Ювентус ще плаща 30 млн. за своя юноша Мойс Кийн

Добри новини за Евертън