Треньорът на Ювентус Маурицио Сари коментира днешния успех на тима си. Ето какво каза специалистът след победата срещу Интер:

"Де Лихт игра по време на най-трудния ни период в мача, но няма вина за това. Роналдо направи обичайното си отлично представяне. Можем да се подобрим много в атака и това би го улеснило.

Голямата сила на Буфон е, че е роден боец. Беше готов, когато имахме нужда от него, и беше изключителен при дузпите.

Кристиано Роналдо: Интер е невероятен отбор с отличен треньор

Кристиано Роналдо: Интер е невероятен отбор с отличен треньор

"Феновете бяха фантастични и много ни подкрепяха"

Мачът не се различаваше от този с Тотнъм (2:3) - имахме затруднения в началото, като отново темпото беше много ниско. Справихме се много добре през втората част, пресирайки опонента по бековете.

Можем да се подобрим, в частност при високата преса, за да си връщаме топката, когато се защитаваме. Трябва да се фокусираме да се браним, движейки се напред, и да не им позволяваме да се озоват зад нас. Направихме това по-добре през първия половин час на второто полувреме с повече кураж и преса, за да си върнем владеенето на топката.

Нормално е да ни отнеме време да променим този стил. Допуснах грешка тази сутрин, тъй като ги изведох за 45-минутна тренировка, но усетихме жегата. Казах на играчите в съблекалнята, че можем да простим грешки в движението, но не исках да виждам пасивност. Трябва да се браним, бутайки напред, а не да бягаме назад, така че момчетата схванаха посланието", коментира Сари след двубоя.

Юве би Интер след дузпи, Роналдо и Буфон герои, Де Лихт с автогол

Юве би Интер след дузпи, Роналдо и Буфон герои, Де Лихт с автогол

5:4 за Старата госпожа