Новият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че започва нова глава в клуба. Специалистът говори пред медиите по време на представянето му като наставник на "бианконерите". Това е втори престой при торинци в кариерата на Алегри.

"Трябва да благодаря на президента на Реал Мадрид за възможността, която той ми предостави. Аз обаче избрах Ювентус заради любовта ми към този клуб и защото вярвам в този млад състав. Ще бъде забавно да тренирам тези футболисти, но също така трябва да побеждаваме. Това е най-важното нещо. Чувствам се развълнуван и развеселен. Разполагам с млади играчи, които се справиха добре в първата ни лятна контрола. Играчите от първия състав се завръщат, всички те ще бъдат на разположение следващия вторник.

Благодаря на останалите клубове, които ми отправиха предложения, но сутринта се събудих и се обадих на Андреа Аниели, питайки го за среща. Благодарен съм, че той ми позволи да се върна към треньорството и да побеждавам, което е от най-голямо значение. Изгледах множо мачове по време на моята почивка, особено в края на втората година.

Започвам нова глава в Ювентус, този отбор е съставен от много млади играчи, които се нуждаят от развитие. Има и опитни футболисти като Кристиано Роналдо, Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. Тези тримата трябва да бъдат добавена стойност за клуба и отбора, носейки опит и техника на терена. Също така е необходимо те да бъдат модели за пример на младите играчи.

Това, което направихме, остава в миналото. Преди две години решихме да се разделим, но сега започваме от нищото, за да постигнем нашите цели. Горд съм, че Ювентус ми се обади, както и че разполагам с любовта на феновете.

От сега нататък просто трябва да се фокусираме върху терена. ДНК-то на Ювентус е специфично, всяка победа идва с всекидневна работа. Заварих отбор, който спечели една титла през последните два сезона, както и още два трофея през миналата кампания.

Кристиано Роналдо е чудесен играч и умен човек. Поговорих си с него вчера, както направих и с останалите. Казах му, че това е важен сезон и че съм щастлив, че се срещам отново с него. Сега той има по-голяма отговорност, защото преди три години имахме по-опитен състав, докато сега има по-млади играчи. Очаквам много от него по отношение на отговорността.

Той е в добра кондиция и е във форма. Има различни моменти през сезона и след като ще играем мач на всеки три дни, ще трябва да правя ротации. Това се отнася за всички играчи. Сигурен съм, че ръководенето на футболистите не е било лесно през последната година и половина заради пандемията от COVID-19", каза Алегри.

Ювентус уреди голям бразилски талант без пари

Ювентус уреди голям бразилски талант без пари

Кайо Жорже е подписал преварителен договор с тима