Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини направи любопитно изказване по повод бившия си съотборник в "Старата госпожа" Кристиано Роналдо. Той даде интервю пред италианското издание "DAZN", в което коментира напускането на португалеца в посока Манчестър Юнайтед през лятото.

"Роналдо си тръгна на 28 август, за нас щеше да е по-добре, ако беше напуснал по-рано. Не беше трудно за приемане, но не беше голяма изненада и според мен изгубихме няколко точки в първите мачове. Ако той беше напуснал на 1 август, щяхме да имаме време да се подготвим по-добре и щяхме да стигнем до началото на първенството малко по-подготвени".

Бонучи призна: Преди играхме за Роналдо

Бонучи призна: Преди играхме за Роналдо

"Сега трябва да преоткрием стария дух на Ювентус"

Освен това италианският защитник признава, че не е бил изненадан: "Той беше стигнал до момент в отношенията, в който се нуждаеше от ново предизвикателство и отбор, който може да играе за него, защото когато намери отбор като този, това е решаващо. Не ме изненадва, защото това се вижда през цялата му кариера, а също и през трите години с нас".

"Тук в Ювентус е в ход програма за подмладяване и реконструиране. Ясно е, че ако Роналдо беше останал, ние с удоволствие бихме го използвали, но също така може да се окаже, че той е решил да започне с отбор, фокусиран повече върху настоящето, отколкото върху бъдещето", завърши европейският шампион с Италия.