Селекционерът на националния тим на Франция Дидие Дешан очаква страхотна вечер при домакинството на Нант срещу Ювентус в реванша от плейофите на турнира Лига Европа. Двата състава завършиха при резултат 1:1 в първия мач.

"Предстои най-трудната част от задачата. Ювентус е дошъл във Франция, за да се класира напред. При всички случаи ни очаква страхотен двубой. Хубаво е, че феновете на Нант могат да изживеят подобна емоция", коментира Дешан, който е бивш футболист на Ювентус и Нант, а е водил италианския клуб и като старши треньор.

"Трудно е да се предвиди как ще се развие мачът. При среща на подобно ниво, която предоставя възможност за класиране в следващата фаза, изискванията са много висока. Но това не трябва да предизвиква стрес и трябва да издържиш на предизвикателството дори да не си свикнал", добави Дидие Дешан пред клубния сайт на Нант.

"Винаги слушам за напрежението преди подобни мачове. Да, то съществува, но стресът е негативен и затова трябва да се освободиш от него и да остане само адреналинът", смята Дешан.

Масимилиано Алегри: Виждам утрешния мач срещу Нант като финал

Масимилиано Алегри: Виждам утрешния мач срещу Нант като финал

Не трябва да забравяме, че може да се стигне до продължения, споделя той