Съдебният процес за фалшивото счетоводство на Ювентус се премести от Торино в Рим по искане на адвокатите на защитата, съобщиха снощи от Върховния съд на Италия.

Решението на съда, което беше взето при закрити врата, ще забави производството, тъй като според италианското законодателство досието трябва да се върне на предходен етап от разследването. И то ще бъде поето от прокуратурата в Рим. През месец март тази година съдебен състав на регионалния съд на Торино започна да проверява дали Андреа Аниели - тогава президент на клуба, както и още 11 човека от тогавашната управа трябва да бъдат изправени пред съда по обвинения във фалшиво счетоводство в структурите на клуба. От Ювентус отхвърлиха обвиненията и заявиха, че работата им по тази линия е в рамките на индустриалните стандарти.

През миналия декември прокуратурата в Торино поиска обвиняемите да бъдат изправени пред съда, след като разследваха счетоводството на клуба и изявленията, направени пред финансовите пазари през последните три години. Криминалното разследване в Торино предизвика независими проверки от страна на италианските футболни власти, като в крайна сметка на Ювентус бе наложена санкция, която включва отнемане на 10 точки през миналия сезон на Серия "А", както и глоба от 718 000 евро. УЕФА пък потвърди забраната за участие в континенталните клубни турнири през настоящия сезон.

Емполи - Ювентус 0:2 в двубой от Серия А

Ювентус се завърна на победния път

"Бианконерите" се завърнаха на победния път