Въпреки че от Италианската футболна федерация обявиха, че решенията на Апелативния съд по скандала с уредени мачове в италианския шапионат ще бъдат обявени в сряда вечерта, съдът се произнесе официално още във вторник.

Санкциите, които първоначално бяха наложени на Ювентус, Фиорентина, Лацио и Милан са намалени, стана ясно след изявлението на председателя на втората съдебна инстанция Пиеро Сандули.

Апелативният съд постанови, че Фиорентина и Лацио ще запазят местата си в Серия "А".

"Виолетовите" ще стартират новия сезон с минус 19, а римският клуб - с минус 11 точки.

Както е известно първоначално бе решено двата тима да играят в Серия "Б" и да започна съответно с минус 12 и минус 7 точки.

И двата клуба обаче остават извън евротурнирите този сезон.

Тимът на Милан ще може да се включи в предварителните кръгове на Шампионската лига, като ще започне новия сезон в Италия с пасив от 8 точки, а не както първоначално бе решено с минус 15.

Първоначалната санкция на Ювентус бе потвърдена, като тимътот Торино ще играе в Серия "Б" през следващия сезон.

Пасивът, с който ще започне отбора сезона обаче бе намален. Първоначално бе постановено Юве да стартира във втора дивизия с минус 30 точки, докато Апелативният съд постанови наказание от минус 17 точки.

Ювентус е лишен от последните си две шампионски титли. Очаква се Интер да бъде обявен официално за шампион за 2005/2006 година, а първенецът за сезон 2004/2005 ще бъде решен допълнително.

Остава в сила наказанието на бившите ръководители на Ювентус - главния мениджър Лучано Моджи и търговския директор Антонио Джираудо, които са лишени от правото да работят в сферата на футбола за пет години.

Решенията на Апелативния съд са окончателни и не подлежат на обжалване.

В сряда от УЕФА ще утвърдят и тимовете на Италия в евротурнирите за новия сезон.