Рома победи Милан като гост с 2:0 и постави треньора на "росонерите" Винченцо Монтела до стената. Един Джеко и Алесандро Флоренци вкара головете след средата на второто полувреме, а малко след това Хакан Чалханоглу си заработи втори жълт картон. Тези събития решиха иначе равностойния дотогава мача.

Милан - Рома 0-2: Срив на домакините след почивката
на живо

Милан - Рома 0-2: Срив на домакините след почивката

И двата отбора нямат право на грешка

Първото полувреме беше изключително предпазливо. Двата отбора разиграваха дълго, като бяха затворили здраво защитите си. Гостите от Рома се задържаха повече в полето на Милан, но това може би беше по-скоро от тактически съображения.

В края Ел Шарауи нанесе единствения удар в очертанията на вратата след хубава самостоятелна акция. В последните няколко минути домакините се задържаха по-дълго в полето на Рома, но достигнаха до няколко не лоши удара.

Снимка 315480

Източник: GettyImages

След почивката домакините от Милан заиграха по-директно и започнаха да упражняват натиск. Отборите си размениха по едно чисто положение спасено от двамата вратари - Донарума и Алисън.

Един Джеко нанесе съкрушителния удар в 72-та минута. Той стреля извън полето и топката влетя в левия ъгъл на разтегналия се Донарума. Четири минути по-късно Алесандро Флренци вкара отблизо, след като вратаря на Милан изби топката в него. Наинголан стреля опасно отдясно.

Снимка 315483

Източник: GettyImages

Недисциплинираният Хакан Чалханоглу си заработи втори жълт картон, отиде да се къпе и приключи с интригата в мача.

Рома има вече 15 точки от 6 мача. Отборът е на пето място, но има мач по-малко. Милан не оправдава вкараните много средства, загуби за трети път от 7 мача и може да има нов треньор в близките дни.

Снимка 315481

Източник: GettyImages