Селекционерът на Италия Роберто - Манчини остана разочарован след загубата от Испания (1:2) на 1/2-финала в Лигата на нациите. Освен всичко друго, така бе сложен край на серията от 37 поредни мача без поражение на "Скуадра адзура". Наставникът е на мнение, че изгонването на Леонардо Бонучи е бил ключовият момент в двубоя.

"В такива мачове една ситуация може да промени всичко. Първото полувреме спокойно можеше да завърши 1:1. Очевидно беше, че Испания задържа топката добре, но въпреки това съм разочарован да загубим по този начин, останали с 10 човека на терена. Направихме грешка, каквато не бива да се допуска на такова ниво.

Ако трябва да съм честен, не видях втория жълт картон, но това не е важно. Лео трябваше да е по-внимателен и да не получава картон в нито една от двете ситуации. Все пак, да играем по този начин, да отбележим гол и да не получим такъв с 10 човека, е добро представяне.

Трябваха ни свежи хора, които да ни помогнат в ситуацията с 10 човека. Затова включих млади играчи. Смятам, че въпреки загубата, представянето ни ни дава увереност".

Испания победи Италия с 2:0

Испания прекъсна серията на Италия и се класира за финала на Лига на нациите

Феран Торес отбеляза и двата гола за "Ла Фурия Роха"