Президентът на Катания Антонио Пулвиренти заяви, че ще напусне поста си след инцидента с убития полицай на мача на тима с Палермо, загубен с 1:2, съобщиха италианските медии. Феновете на Катания хвърлиха бомбичка по колата на служителя на реда Филипо Рачити след срещата на "Стадио Масимино" и по този начин причиниха смъртта му.

"Не би трябвало в Катания вече да има футбол. Всичките ни усилия да направим нещо хубаво отиват на вятъра след инциденти като този. Загина човек и е безсмислено да говорим за футбол. Аз съм изключително разстроен от това и искам да заявя, че повече няма да съм начело на този отбор. Оттук нататък не искам името ми да се свързва с този спорт", отсече шефа на сицилианския тим.

Катания затвори и уеб-сайта си, като остави само едно съобщение, в което клубът се извинява за преустановяването на работата на сайта. "Извиняваме се, че не работим, но в този момент ни се струва наистина абсурдно да пишем за футбол. Присъединяваме се към болката на семейството на загиналия полицай и им изказваме пълната си подкрепа", гласи съобщението.