Преговорите между Алесандро дел Пиеро и ръководството на Ювентус за продължаване на договора на капитана отново не се увенчаха с успех, съобщиха медиите на Апенините. Агентът на Алекс и негов брат - Стефано дел Пиеро, прекара последните два дни в срещи със спортния директор на "бианконерите" Алесио Секо и се очакваше разговорите им да завършат със споразумение за продължаване на сегашния контракт на легендарния №10 на "старата госпожа".

Вчера обаче Секо призна пред пресата, че има риск Ювентус "да изгуби Дел Пиеро", въпреки уверенията на генералния директор Жан-Клод Блан, че договорът скоро ще бъде преподписан.

"Интервюто на Алесио Секо ме изненада доста неприятно. Това е някакъв парадокс. Срамота е да се коментират преговорите по такъв начин, тъй като това може да предизвика напрежение и у двете страни", коментира Стефано дел Пиеро.

В момента живата легенда на Юве изкарва по 5 млн. евро годишно, а сегашният му договор изтича през юни 2008 година. Алекс обяви, че е съгласен на намаляване на възнаграждението му, но само ако преподпише за още три години.

Идолът на "бианконерите" бе огорчен от предложението на ръководството на "старата госпожа" отпреди месец, тъй като офертата към Павел Недвед е била доста по-добра, въпреки че чехът е по-възрастен от Дел Пиеро.

Двете страни ще се срещнат отново следващата седмица в Торино, за да продължат преговорите. Според слуховете в Италия пък украинският Шахтьор (Донецк) следи внимателно ситуацията, като тимът искал да събере Дел Пиеро с бившия нападател на Ливорно Кристиан Лукарели, който в момента играе в Украйна.