Националът Петко Христов може да се счита за сигурно ново попълнение на Венеция, научиха колегите от "Спортал". Българският защитник и исландецът Микаел Елертсон ще подсилят тима от Серия "Б", а към Специя ще поеме Пжемислав Вишневски. Полският централен бранител трябва да замени сънародника си Якуб Кивиор, продаден преди броени дни на Арсенал.

Всичко между клубовете е уточнено и утре Христов ще пътува за Венеция, за да сложи подписа си под договор с тима, воден от Паоло Ваноли. В момента Венеция се намира на 18-о място във второто ниво на италианския футбол и до края на сезона ще има за цел да се спаси от изпадане.

Петко Христов взе участие в 9 мача на Специя от началото на сезона в Серия "А". Бившият футболист на Славия беше титуляр в 4 от тях. Преди седмица той започна като титуляр при загубата с 2:5 от Аталанта за Купата на Италия, а след това игра едно полувреме и срещу Рома в първенството (0:2).

Христо замина за Италия още през 2017 година и стана част от Фиорентина. Той беше преотстъпван последователно на Тернана, Бишелие и Про Верчели, а през 2021 година "виолетовите" го продадоха на Специя.

Наско Илиев е съвсем близо до раздяла с Асколи

Наско Илиев е съвсем близо до раздяла с Асколи

Добри новини за българския нападател