Провеждането на двубоя между Ювентус и Наполи от Серия "А" днес (21:45 часа) също е под сериозна въпросителна. В сряда вечер, при пристигането на гостите в Торино, местните здравни власти поставиха под карантина трима от футболистите на отбора - Пьотър Жиелински, Станислав Лоботка и Амир Рахмани.

Карантинираха отбора на Удинезе

Карантинираха отбора на Удинезе

Причина за това е броят на играчите с положителна проба за COVID-19

Причината е, че те не отговарят на новото правило на италианските здравни власти, според което човек, който си е поставил втора или трета доза ваксина в последните 120 дни, няма нужда да е под карантина, ако е бил в контакт със заразен човек. Проблемът е, че тримата са с по две дози, но втората е поставена преди повече от 4 месеца.

В някои медии се появи информация, че Наполи разполага вече само с десетима полеви футболисти за срещата. Все пак, според "Скай Спорт", изолацията на споменатите трима играчите важи само за това да нямат контакти с други хора извън терена, но не и да не играят в мачовете.

Всякакви сметки могат допълнително се объркат, защото тази сутрин всички неаполитанци ще бъдат отново тествани. Ако бъдат регистрирани нови случаи на коронавирус, най-вероятно ще последва отлагане на дербито.

Болоня не се яви за мача с Интер

Болоня не се яви за мача с Интер

Заради кризата със заразени