Лучано Спалети бе официално представен като национален селекционер на Италия.Той изрази признателност на ръководството на италианската федерация за гласуваното доверие и призна, че шефовете на двете страни все още обаче преговарят, тъй като има неща за оформяне документално преди той да подпише своя договор.

"Благодаря на федерацията за това, че ме назначи. Когато бях дете, помолих майка ми да ушие гигантско знаме на Италия, за да отпразнуваме емблематичната победа с 4:3 (победата над Германия на Световното първенство в Мексико). Надявам се да донеса същото знаме и същия ентусиазъм на днешните деца. Аз търся щастието и не мога да работя, ако не съм щастлив. Трябва да сме щастливи, когато носим тази фланелка."

Спалети коментира и списъка с повиквани играчи за квалификационните мачове за Евро 2024 срещу Северна Македония и Украйна, като уточни защо Верати и Жоржиньо не са сред тях.

"Нуждаехме се от международен опит, не исках много играчи, защото не исках после да ги пратя на трибуните. В началото на сезона сме и не всички футболисти са играли редовно, точно за това не извиках Жоржиньо и Верати. Трябва да имаме правилната настройка и отношение, за това извиках футболисти не просто заради имената им. Имам добър отбор, който ми е завещан от Манчини. Той спечели европейското първенство, остана непобеден в продължение на 37 мача и даде шанс на много млади играчи, което също е важно.", заяви Спалети.

Официално: Лучано Спалети пое Италия

Официално: Лучано Спалети пое Италия

Договорът му е до 2026 година