Селекционерът на Италия Марчело Липи ще повика нови футболисти в състава за предстоящите контролни мачове. Причината за решението на Липи е, че той и цялото ръководство на федерация са често критикувани за това, че не дават шанс за изява на млади футболисти в "Скуадра Адзура". Сега италианският селекционер е решил да остави по-опитните извън състава и да извика в националния отбор нови лица.

"Дел Пиеро е играч, който ще оставя извън състава, просто защото всички знаем неговите качества. Ще извикам някой по-млади играчи и ще им дам шанс за изява", коментира Липи пред италианските медии.

Липи призна, че е разговорял с бразилския нападател Амаури, който трябва да приключи процедурата по получаване на италианско гражданство. Едва тогава голмайсторът на Ювентус ще може да играе за Италия.

Наставникът на Италия каза още, че не вижда отново в националния отбор Франческо Тоти и Алесандро Неста. Според Липи не трябва да се избързва в включването в първия тим на Марио Балотели, който прави фурор с представянето си за юношеския национален отбор.

Както е известно, Италия е в една група с България в квалификациите за световното първенство в ЮАР през 2010 година. "Скуадра адзура" е на първо място в група с 10 точки. Нашите национали са трети с 3 точки, а на второ място е Ейре със 7 точки.